Projektledare till Planeringssektion med placering Luleå

Projektledare till Planeringssektion med placering Luleå

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

FMTIS Systemenhet (SystE) ansvarar för teknik och materiel i Försvarsmaktens fasta ledningssystem samt teknisk och infrastrukturell design och arkitektur av den försvarsmaktsgemensamma informationsinfrastrukturen. Till de fasta ledningssystemen räknas exempelvis sensoranläggningar och Försvarsmaktens telenät (FTN). SystE ansvarar också för att den tekniska utrustningen har rätt status, kopplar samman Försvarsmaktens olika nät och ansvarar för förvaltning av Försvarsmaktens e-postsystem.

Försvarsmakten söker nu en Projektledare FTN med ansvar för avdelningens ut- och ombyggnadsprojekt samt avveckling avseende FMTIS anläggningar i området. I Försvarsmakten benämns befattningen systemingenjör.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för ut- och ombyggnadsprojekt samt avveckling avseende FMTIS anläggningar i området. Du samarbetar med FMV, TVK och industri inför överlämningar av anläggningar. Arbetet utförs till stor del vid Försvarsmaktens anläggningar, vilket medför ett stort antal resor i tjänsten.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
KRAV

Kvalifikationer
 • Dokumenterade kunskaper i funktion, uppbyggnad och utbyggnadsprocess av telekommunikationer
 • Lägst gymnasieutbildning, med inriktning teleteknik eller motsvarande
 • God kommunikativ förmåga och mycket god förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt
 • Körkort lägst B
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och vill utvecklas i din roll. Du är ansvarsfull, engagerad och utvecklingsorienterad med ett sinne för ordning och god planering och har lätt för att prioritera. Du tar dig an dina uppgifter och kollegor på ett ödmjukt sätt och har lätt för att lyssna in andras synpunkter.

Du har ett stort tekniskt intresse och är driven, positiv och strukturerad. Som person är du stabil och har en god pedagogisk förmåga och hög smidighet. Du är målmedveten och har lätt för att kommunicera. Du drivs av att utveckla dig själv, dina kollegor och verksamheten. Du behöver inte kunna allt men du ska vara nyfiken, flexibel och öppen!

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Lätt att uttala sig i tal och skrift både på svenska och engelska
 • Projektledarutbildning
 • Goda kunskaper om FM telekominfrastruktur
Övrigt
Tjänsten medför resor både över dagen men också längre perioder.

I Försvarsmakten benämns tjänsten Systemingenjör.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Luleå.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-12-30.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Chef Nätplaneringsavdelningen, Johan Rundberg, 0455-852 30. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:

SACO Pär-Erik Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

OFR/O Johan Nestvall-Boo

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 dec 2022 (33 dagar kvar)