Kommunikatör Norrbottens flygflottilj

Kommunikatör Norrbottens flygflottilj

Vi söker en kommunikatör som är intresserad av samhällsfrågor och Försvarsmaktens verksamhet i synnerhet. Hos oss väntar en spännande, intressant och utmanande befattning för dig som tillsammans med oss andra i Försvarsmakten försvarar Sverige och landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.
Arbetet som kommunikatör vid Norrbottens flygflottilj innebär att planera, genomföra och utvärdera kommunikationsaktiveteter kopplat till flottiljens uppdrag såväl internt som externt. Du kommer att ingå i flottiljledningen och arbetsledas av kommunikationschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Arbetsuppgifterna innebär planering och genomförande av olika informations- och kommunikationsinsatser, både internt och externt.
 • Du ska kunna skriva artiklar och fotografera för våra kommunikationskanaler, framställa trycksaker och anpassa budskap till våra målgrupper.
 • Stödja utvecklingen av internkommunikationen.
 • Försvarsupplysning är en nödvändig och viktig del av kommunikationen. Vi vill skapa och vidmakthålla goda relationer med det omgivande samhället.
 • Vidmakthålla och utveckla samarbetet mellan Norrbottens flygflottilj och de andra nordliga förbanden Norrbottens regemente, Helikopterflottiljen, Artilleriregementet och Totalförsvarets skyddscentrum.
 • Övrigt vanligt förekommande arbetsuppgifter inom kommunikationsfunktionen.
Kvalifikationer:
 • Akademisk examen inom kommunikation eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig
 • Goda kunskaper och erfarenhet av layout, - och bildbehandlingsprogram som InDesign, Illustrator, Photoshop etc.
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • God förmåga att uttrycka dig i tal, skrift och bild
 • B-körkort
Meriterande kvalifikationer:
 • Erfarenhet av kriskommunikation
 • Van användare av sociala medier och webb
 • Erfarenhet av produktion av rörligt media
 • Kunskaper i finska
 • Genomförd värnplikt/GMU eller annan militär utbildning
Personliga egenskaper:
Arbetsuppgifterna är varierande och tidsförhållandena ibland korta, vilket innebär att du bör vara flexibel och stresstålig samt snabbt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du är noggrann och prestigelös, har en god pedagogisk- och social förmåga. Vidare är du kommunikativ, energisk och gillar utmaningar. Du trivs med att arbeta utvecklande med organisationen. Du har en god förmåga att lösa uppgifter både självständigt och tillsammans med andra - en självklar lagspelare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt:
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är en civil anställning. Individuell lönesättning.
Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsort Luleå.
Kvälls- och helgtjänstgöring samt resor i tjänsten förekommer.
Övningsverksamheten, både den nationella och internationella, är central för att utveckla våra krigsförband. Du kommer att vara en del i övningsverksamheten vilket kan innebära att du är borta från hemmet under en längre tid. Med befattningen ingår krigsplacering vid 21:a flygflottiljen.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Kommunikationschef Jesper Sundström, 0920-23 41 32, jesper.sundstrom@mil.se

Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist Julia Öhman, 0920- 23 40 60

Fackliga kontaktpersoner:
OFR/O Leif Edström
OFR/S Karina Jönsson
SEKO Lars Bäckström
SACO Pentti Sirkka
Samtliga nås via F 21 växel, 0920 - 23 40 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-28. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.

F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:
 • Kontroll av luftrummet.
 • Mark- och sjömålsbekämpning.
 • Underrättelseinhämtning.
 • Luftburen transport.
 • Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.
F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 okt 2019 (7 dagar kvar)