Civil materieltekniker

Civil materieltekniker

Är du en noggrann och flexibel tekniker som vill arbeta i en spännande miljö? Norrbottens flygflottilj söker nu en civil materieltekniker till ett av flygunderhållskompanierna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Är förrådshållning och försörjning inom flera områden mot JAS39 Gripen. Du kommer ansvara för dagligt underhåll och tillsyn av kompaniets fordon, maskiner och verktyg, Du ingår i ett arbetslag på cirka 60 personer. Befattningen kan innebära såväl utbildning som arbete på annan ort, både inom och utom landet. Datorn är till stor hjälp i din dagliga tjänst och med olika program kan du hantera bland annat beställningar. Vid vissa situationer kan arbetet komma att utföras under dygnets alla timmar och under fältmässiga förhållanden. Fysiska tester genomförs återkommande.

Kvalifikationer:
Du har gått en praktisk grundläggande utbildning. Vi vill att du har hög allmän teknisk kompetens. Du kan arbeta självständigt men även ledas direkt. Du är mån om att ge god service och du arbetar aktivt för att hålla god ordning på din arbetsplats. Du hanterar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift samt har god datorvana.
 • För anställning krävs godkänd härdplastundersökning samt godkänt färgseende (genomförs i samband med anställning).
 • Körkort klass B.
Meriterande:
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av förrådsarbete, verkstadsarbete eller annan praktisk kompetens. Det är önskvärt att du har el-behörighet, kunskap inom förbränningsmotorer eller vana att hantera tyngre redskap och fordon. Svetsning eller annan typ av konstruktions/reparationsarbeten är meriterande.

Du är noggrann och prestigelös vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att tappa fokus. Du är en självklar teamspelare som är van att samarbeta med andra men tar gärna egna initiativ och driver egna projekt. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper. Det är en fördel om du har erfarenhet och kunskap om Försvarsmakten.

Fler meriterande delar:
 • Värnplikt eller GMU.
 • Körtkort C/CE, hjullastare, motorredskap.
 • FM stödsystem (SAP, PRIO, LIFT).
 • Svetsning, elbehörighet.
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Erik Normark, tfn 0920-23 47 61 eller Per Wikblad, tfn 0920-23 47 10.

Övrigt:
Tillsvidareanställning, 100%. Provanställning på sex månader tillämpas.
Individuell lönesättning tillämpas.
Arbetsort: Luleå.
Tillträde: efter ök.
Befattningsnivå: Civil.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-26. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel. F 21:s uppgift är att leverera luftoperativ effekt. Till vår hjälp har vi Jas 39 Gripen samt ett av världens största flygövningsområden, där vi övar med både svenska flygvapenförband och förband från andra länder.

F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:
 • Kontroll av luftrummet.
 • Mark- och sjömålsbekämpning.
 • Underrättelseinhämtning.
 • Luftburen transport.
 • Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.
Tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten försvarar vi Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. För att driva och upprätta en flygbas krävs en stor organisation. Som officer, specialistofficer eller soldat på F 21 kan du arbeta som bland annat flygtekniker, stridspilot och brandman. Du kan ha en civil anställning och arbeta med exempelvis administrativa uppgifter och som förbandsekonom.

Tillsammans med övriga flygvapnet har vi i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 26 aug (4 dagar kvar)