Chef underhållssektionen

Chef underhållssektionen

Sökande enhet:
1:a Helikopterskvadron i Luleå bedriver verksamhet med medeltunga helikoptrar av typen Helikopter 14/NH90. Skvadronen är uppdelad i fyra enheter; stab, division, flygunderhållskompani och materielkompani. Inom skvadronen arbetar både militär personal och civilanställda. 1:a Helikopterskvadron har i dagsläget ett 100-tal anställda och är samlokaliserad med Norrbottens flygflottilj F 21. Tjänstens placering är vid skvadronens flygunderhållskompani, helikopterunderhållssektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Underhållssektionen är under upprättande och kommer när den är fullt uppbyggd att bestå av 15 civila medarbetare indelat i två servicelag. Uppgiften för sektionen är att genomföra tungt underhåll och modifieringar på NH90/HKP14. Som chef med personalansvar leder du flygunderhållstjänsten på underhållssektionen. Detta innebär att du svarar för personalplanering, budget, resultatuppföljning, kompetensutveckling, lönesättning samt verksamhetsplanering. Du arbetar till stor del självständigt och ingår i ett ledningslag under kompanichefen. Du kommer att krigsplaceras. Arbetet innebär till viss del resor inom Sverige och kan även innefatta arbete utomlands.

Kvalifikationer:
  • Erfarenhet av personalledning.
  • God erfarenhet av underhålls och redovisningssystem.
Meriterande kvalifikationer:
  • Flygtekniker B1 eller annan relevant utbildning som bedöms lämplig för befattningen.
  • Arbete inom militär luftfart(RML).
  • Erfarenhet av flygunderhållstjänst på helikopter eller flygplan, alternativt annat relevant verkstadsrelaterat underhåll.
  • Kunskap om budget och ekonomi från intäktsfinansierad verksamhet.
Personliga egenskaper:
Du är noggrann, driven och engagerad samt har ett högt säkerhetstänk. Du arbetar självständigt under eget ansvar och din samarbetsförmåga är god. Du är flexibel och öppen för arbetsuppgifter inom andra arbetsområden än där du har din fackkompetens. God fysisk förmåga, detta då tjänsten innebär krigsplacering. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Kn Johan Bohman, Kn Linus Hannu 0920-234000

Fackliga representanter:
Försvarsförbundet, Caroline Nilsson
OFR/O, Mats Häggström
SACO, Anneli Hermansson
SECO, Urban Hellqvist

Samtliga nås via växeln: 013-28 30 00

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Arbetsort: Luleå
Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Lämna löneanspråk i din ansökan.
Beräknat startdatum/tillträde: Enligt överenskommelse

CV med referenser ska bifogas i ansökan, här bör två referenser anges.
Betyg från genomförda utbildningar samt intyg om behörigheter/certifikat.

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2020-09-27.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 27 sept 2020 (9 dagar kvar)