Business Controller till Euromaint i Luleå

Business Controller till Euromaint i Luleå

Euromaint Rail AB i Luleå söker en erfaren Business Controller

I rollen som Business Controller kommer du arbeta nära affärsenhetschef, produktionschefer och kontraktschef genom att bidra med ekonomiska analyser i syfte att effektivisera och utveckla affärsenheten. Du ingår också i affärsenhetens ledningsgrupp.
Hos Euromaint får du arbeta i ett företag som är ledande inom spårbundet underhåll, med ett starkt varumärke och med ett tydligt mål att ta ytterligare marknadsandelar inom området. Låter det spännande?

Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Vi erbjuder dig en utvecklande och utmanande roll där du arbetar tätt tillsammans med kompetenta kollegor i ett företag som arbetar med teknik och underhåll i framkant. Euromaint har ett positivt affärsläge och ser ljust på framtiden.

Dina framtida arbetsuppgifter
  • Vara stöd till affärsenhetschef, kontraktschef och produktionschefer inom ekonomi och verksamhetsstyrning
  • Analyser av verksamheten utifrån ett affärsenhets-, kontrakts-, och verkstadsperspektiv
  • Analysera och kritiskt granska affärsenhetens resultat- och balansräkningsutveckling genom att jämföra mot budget/prognos
  • Ansvara för utformning, styrning, kvalitetssäkring och sammanställning avseende budget, prognoser och affärsplaner inom affärsområdet
  • Upprätta ekonomiska delar av månadsrapporter och andra begärda ekonomirapporter
  • Skapa förutsättningar för en enkel och förståelig verksamhetsstyrning samt utveckla och förbättra styrparametrar
  • Delta i gemensamma processer, t ex budgetprocessen, samt förbättringsprojekt tillsammans med övriga Controllers inom Euromaint
  • Tillsammans med bolagets redovisningsavdelning säkerställa korrekt underlag till månadsboksluten för affärsenheten
  • Analysera och kritiskt granska investeringsansökningar samt verka för förbättring av investeringsunderlag
  • Delta i och driva projektarbete
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du ingår som en av sex teammedlemmar i Controlling-gruppen för hela Euromaint, där företagsgemensamma processer och aktiviteter utförs. Tjänsten kräver resande cirka varannan vecka två dagar åt gången (4 dagar/mån), primärt till bolagets huvudkontor i Solna, Stockholm, där Controllerchefen är stationerad. Inledningsvis kommer det krävas mer resande för att komma in i rollen samt för att besöka alla sju verkstäder inom affärsenheten, från Landskrona till Luleå.

VEM ÄR DU?

Du har en högskole- eller universitetsexamen i ekonomi. Du har goda kunskaper inom redovisning och grundläggande kunskaper inom IT med avseende på affärssystem, BI-verktyg och databashantering samt är en mycket van användare av Excel. Vi ser att du har flerårig erfarenhet inom business controlling, gärna från industri eller producerande verksamhet.

För att trivas i rollen ser vi att du är självgående, pedagogisk, har enkelt att kommunicera och samarbeta, är prestigelös, affärsmässig, engagerad och analytisk.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Eva Sahlin
Telefon 0768-72 92 51
Område Luleå
Yrkesroll Organisation & ledning, Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG
Hemsida https://www.tng.se/
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/