Nordic Technology & Innovation Center Manager

Nordic Technology & Innovation Center Manager

Med banbrytande teknologi utvecklar och tillhandahåller Epiroc innovativ och säker utrustning som borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning samt verktyg för ovanjords- och underjordsapplikationer. Bolaget erbjuder också förstklassig service och annan eftermarknadssupport.

Vi har en vision om framtidens gruvnäring där ökad digitalisering, elektrifiering och automation ökar våra kunders produktivitet, energieffektivitet och säkerhet. Därför lägger vi just nu ner stora resurser på att göra gruvdrift bättre och smartare. Etableringen av vårt nya nordiska teknologi- och innovationscenter är en del av Epirocs satsning på att utveckla och driva digitalisering, elektrifiering och automation tillsammans med våra kunder på den nordiska marknaden. Vi har tagit sikte på att långsiktigt driva på branschens hållbarhetsmål på ett agilt och effektivt sätt.

Uppdragsbeskrivning

I rollen som Nordic Technology & Innovation Manager är du övergripande ansvarig för utrullningen av vår nya avdelning som funktion, men även för vår strategi kopplat till digitalisering, elektrifiering och automation. Du säkerställer att de teknikprojekt som drivs inom den nordiska marknaden tillsätts med rätt resurser och kompetenser samt att de prioriteras på rätt nivå såväl internt, som externt.

I rollen som Nordic Technology Center Manager rapporterar du till Business Line Manager Parts and Services Division inom Epiroc Sweden AB, samt streckat till Head of RAC Centers på Epiroc Technology & Digital. Du är medlem i ledningsgruppen för Parts and Services inom Epiroc Sweden AB och RAC-centren globalt.

Utbildning och erfarenhet

I rollen som chef för vårt Nordiska teknologi- och innovationscenter ser vi gärna att du har en teknisk utbildning på civilingenjörsnivå eller kunskaper förvärvade genom erfarenhet, ett djupt rotat teknikintresse och erfarenhet av projektledning eller andra ledande positioner inom digitalisering, nätverk och affärsutveckling. Du förstår komplexiteten kopplat till mjukvaruutveckling och systemintegration, men har samtidigt bred erfarenhet av att leda team genom god planering och konsekvent uppföljning ur ett helikopterperspektiv. Vidare besitter du goda kunskaper kring det senaste inom teknikutveckling kopplat till digitalisering, nätverk, mjukvara och elektrifiering. Tidigare arbetslivserfarenhet från gruv- och bergbrytningsbranschen är starkt meriterande och du talar och skriver flytande på både svenska och engelska. B-körkort är ett krav.

Personlighet

För att passa i denna roll ska du vara målinriktad och lösningsorienterad, med ett kombinerat intresse för affärer, människor och samarbeten i alla dess former. Vidare är du är en social och kommunikativ person som alltid har kundens behov i fokus samt är duktig på att skapa långsiktiga relationer. Du har en stark initiativförmåga och att självständigt driva på mot givna mål på ett organiserat och strukturerat sätt.

Lokalisering

Du kommer att utgå från Luleå, men tjänsten innebär resor över hela Norden.

Vilka vi är och vad vi erbjuder

Epiroc Sweden är Epirocs svenska sälj- och servicebolag och vi ansvarar för att marknadsföra och sälja våra gruv- och bergbrytningsprodukter, samt tillhandahålla service och övriga eftermarknadsprodukter till våra kunder i Sverige och på Grönland. Vi är ungefär 185 medarbetare och våra servicecenter och verkstäder finns över hela Sverige, från Göteborg i söder till Kiruna i norr. Epiroc har valts ut till en av de tio mest attraktiva arbetsgivarna 2020 av Universum. Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete inom ett innovativt och branschledande företag! Som anställd får du ta del av en rad olika förmåner såsom rikskortet, friskvårdsbidrag, förskottssemester, kollektivavtal, årlig bonus, förstärkt föräldrapenning och möjlighet att teckna förmånliga försäkringar för dig och din familj. Hos oss blir du en del av en internationell koncern och du kommer får stora möjligheter att utvecklas och prova olika roller, antingen inom säljbolaget eller i andra delar av vår verksamhet runt om i världen.

Mångfald tror vi är nyckeln till nya och innovativa idéer och lösningar. Epiroc ser olika personligheter, etniskt ursprung, kön, ålder, färdigheter och erfarenhet som en tillgång. Vi ser att skillnaderna skapar nya idéer och förbättringar, och detta leder till innovation och långsiktiga resultat.

Ansökan

Låter detta som en utmanande och spännande tjänst för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

När du skickar in din ansökan godkänner du att dina uppgifter behandlas och lagras enligt vår integritetspolicy.

För mer information kring denna möjlighet, vänligen kontakta:

Björn Axelsson, Business Line Manager Parts and Services, bjorn.axelsson@epiroc.com.

Vi tar inte emot några ansökningar via e-mail. enligt vår GDPR-policy.

Vi har tagit ställning till vilka rekryteringskanaler vill använda och undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringssbyråer.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 maj 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Atlas Copco Mining and Rock Excavation Technique Sweden ansvarar för försäljning och service av Atlas Copcos gruv- bergbrytningsutrustningar i Sverige, Danmark och Grönland. Läs mer på våra hemsidor www.atlascopco.se och www.atlascopco.dk