Field Service Engineer

Field Service Engineer

The Job Responsibilities

Dräger i Norden söker nu en servicetekniker (Field Service Engineer) till vår medicinsk tekniska servicegrupp. Tjänsten är en heltidstjänst med placering på hemmakontor i norra Sverige (Norrbotten) och innebär resor med mer än 40 övernattningar/år.

I tjänsten som Servicetekniker ingår bland annat akut- och planerat serviceunderhåll på Drägers produkter inom medicinsk teknik. Du installerar, underhåller, inspekterar och reparerar kunders produkter. Som servicetekniker hanterar du även uppföljningar av regelbunden planerad service samt akuta driftstopp inom ditt ansvarsområde och tar fram åtgärdsförslag för att minimera dessa händelser.

I arbetet har du daglig kontakt med kunder för support och felsökning, vilket ställer krav på hög servicekänsla och kompetens. Därutöver kan du med din goda kommunikativa förmåga hjälpa såväl kunder som kollegor med att ge rätt rekommendationer om service och reservdelar.

Rollen som Servicetekniker är ett flexibelt arbete där du kommer kunna planera och strukturera upp din egen arbetsdag i stor utsträckning.


Your Qualifications

Vi söker dig som:

Har en teknisk utbildning. Vi ser att du har några års erfarenhet som servicetekniker. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av medicinsk teknik.

Har tidigare erfarenhet av arbete inom IT och nätverkslösningar.

Är van vid att ta eget ansvar och arbeta självständigt. Vi söker en person som är noggrann och strukturerad.

Är positiv, serviceinriktad och har lätt för att samarbeta med andra människor. I övrigt är du en lösningsorienterad person som är van vid att jobba med ständiga förbättringar. Vidare ser vi att du har ett genuint intresse för att hela tiden utvecklas och lära dig nya saker.

Har B-körkort, det är ett krav för att vara aktuell för denna tjänst.

Behärskar svenska och engelska i både tal och skrift

The Dräger Workplace

Dräger is a leading international company in the fields of medical and safety technology. Whether in clinical applications, in industry, mining or emergency services: Dräger products protect, support and save lives. That's what our more than 14,000 employees have been striving for - every day for more than 130 years.

Who we are

Har du några frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen så får du gärna höra av dig till vår HR representant Angela Solbakke för denna rekrytering. mail: angela.solbakke@draeger.com telefon:+47 41 4024 00 .
Mer info
Telefon +47 41 4024 00
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.draeger.com/
Sista ansökningsdag 22 aug 2020 (43 dagar kvar)