Drifttekniker IT - Metria

Drifttekniker IT - Metria

Nu söker vi dig som vill bli en del av vår driftgrupp i Luleå!

Drifttekniker IT på Metria
Vi som arbetar inom detta område är ett väl fungerande team som trivs tillsammans och har ett mycket varierande arbetsfält inom IT- och applikationsdrift. Nu söker vi en ny kollega för att stärka upp vårt team ytterligare.

Vårt fokusområde är att leverera drift och tjänster inom Geografisk IT, digital kartinformation och fastighetsinformation. Vi ligger i teknikens framkant och erbjuder flexibla och skalbara lösningar med säker drift i norra Sverige. Totalt ansvarar vi för ca 400 servrar, huvuddelen virtuella, samt stora datamängder. Metria är certifierade i ISO27001 och 9001. IT-driften använder ITIL i tillämpliga delar i vårt arbete. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper då mycket arbete utförs på eget ansvar och i komplexa sammanhang i samverkan med kunder, projektledare, systemutvecklare och andra kompetenser på företaget.

Vi sitter i nyrenoverade lokaler centralt i Luleå tillsammans med våra kollegor som arbetar inom andra områden på Metria, däribland utveckling, mätningsteknik och projektledning.

Som Drifttekniker IT på Metria kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av att:
 • Arbeta med drift och underhåll av IT-infrastruktur, såsom nätverk, servrar, operativsystem och applikationer.
 • Klienthantering och utveckling av kontors IT-miljö
 • Administration av Active Directory / Azure Active Directory och andra Windowstjänster.
 • Ha ansvar för vissa utpekade funktioner, driftmiljöer, kompetensområden, dokumentation och processer inom ramen för hela driftgruppens arbete och driftleveranser.
 • Jobba med incident- och changehantering samt driftsupport, inkluderat schemalagd beredskap utanför kontorstid.
 • Ingå i förvaltningsteam och projekt. Stödja våra uppdrag med installation, konfiguration, underhåll och drift av applikation och data.
 • Tillämpa och följa för driften gemensamma rutiner, policys och processer.
Resor kan förekomma i mindre omfattning, och det är därför en fördel om du innehar B-körkort

Tjänsten som Drifttekniker IT är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Om dig
Vi söker dig som har flerårig relevant erfarenhet av att arbeta med IT-drift i en liknande roll, samt relevant utbildning inom området. Vi söker dig som trivs med att samarbeta och arbeta i team - men som samtidigt är duktig på att arbeta självständigt och ta ett stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är kommunikativ och har en förmåga att dela med dig av dina erfarenheter för att på så vis sprida kunskap. Självklart har du ett stort intresse för IT och drivs av att utveckla dig själv och dina kunskaper. Vidare är du noggrann och strukturerad med förmågan att bedöma och hantera risker inom IT och IT-leveranser. Du har goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift.

Viktig kompetens och erfarenhet för tjänsten:
 • AD samt Policyhantering
 • ADFS
 • Microsoft 365 / Azure / federering
 • Windows Server
 • Klientdistribution/klienthantering Windows
 • Powershell
 • Microsoft SQL-server
 • Erfarenhet av installation-, konfiguration-, serverdrift-, felsökning-, underhåll- av större Windows servermiljöer
Meriterande
Erfarenhet av Microsoft 365 EMS, SharePoint Online, Exchange Online, Teams, Linux/Unix och Jira

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Metria
I en allt mer digital verklighet krävs ett nytt sätt att se på världen. Med geodata som hjärtat i allt vi gör skapar Metria insikter som hjälper våra kunder till smartare, säkrare och grönare beslut. Vi analyserar och visualiserar hur verksamheter fungerar idag och realiserar förutsättningarna för företagande och samhällsbyggnad imorgon.

Vi är 270 medarbetare på 22 kontor som är specialister inom bland annat geodata, geodesi, fjärranalys och GIS-utveckling. Alla har vi en och samma drivkraft: att tillsammans med våra kunder bygga ett smartare, säkrare och grönare Sverige.

Att vara en del av Metria innebär att du genom mod, nyfikenhet och respekt leder våra kunder till nya insikter som ritar om deras karta. Vill du vara med och göra skillnad?

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Anna Roslin via 073 684 77 48

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se
Välkommen med din ansökan!

Sökord
Drifttekniker, IT, Metria, Adecco, Luleå, IT-tekniker
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 30 nov 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.