Area Sales Manager

Area Sales Manager

Om tjänsten
Vill du vara med att skapa äkta digitalisering av dagens elnät genom den senaste innovativa tekniken? Vill du bidra till att Exeri blir den internationellt ledande leverantören inom övervaknings- och beslutsstödssystem för elnät? Vill du dessutom arbeta på ett företag som kännetecknas av teamkänsla, samarbete och arbetsglädje?

Som Area Sales Manager kommer du att ha en mycket central roll i Exeris fortsatta framgång och tillväxt. Du arbetar med företagets B2B försäljning och bidrar till Exeris fortsatta expansion i Sverige, Norden och Europa. Du ansvarar för hela försäljningscykeln, från prospektering till kontrakt, via ett affärsmannamässigt, kundfokuserat och strategiskt utförande. För att lyckas i rollen krävs en stor förståelse inom teknisk försäljning och en hög kompetens att bearbeta kunder på nationell, internationell och myndighetsnivå. Du förväntas utveckla strategiska kundkonton och marknadsföra Exeris värdeskapande produkt, nationellt och internationellt. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter på företaget. Du kommer ingå i ett team som kännetecknas av arbetsglädje, trivsel och samarbete där utbyte av erfarenheter mellan varandra är en viktig del i vardagen.

Tjänsten är på heltid med placeringsort Luleå.

I din roll som Area Sales Manager kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
  • Bygga, utveckla och upprätthålla långsiktiga kundrelationer för att utöka Exeris kundbas i Sverige, Norden och Europa.
  • Utveckla och genomföra Exeris marknads- och försäljningsplaner.
  • Offerera Exeris produktportfölj till både befintliga och nya kunder.
  • Leda affärs- och kontraktsförhandlingar.
  • Arbeta med företagets teknik-team för utveckla Exeris produkter enligt marknadens krav.
  • Effektivt kommunicera Exeris värdeerbjudande vid kundmöten, events och webinars.
Tjänsten som Area Sales Manager är en tillsvidareanställning med start omgående eller enligt ök.

Om dig
Vi söker dig som vill vara med på Exeris fortsatta framgång och genom den digitalisera dagens elnät. Du motiveras av högt uppsatta mål på dig själv och har inställningen att ingenting är omöjligt. Vi letar dig som ser möjligheter, agerar strategiskt och kommunicerar på ett effektivt sätt för att uppnå resultat. Vidare ser vi att du är en lagspelare som motiveras av att vinna nya affärer tillsammans med kollegor. Som person är du van att tänka strategiskt och lösningsfokuserat. Vi ser även att du är en person som är disciplinerad, beslutsam och som starkt motiveras av att skapa resultat. Resor, både inrikes och internationellt, ingår som en naturlig och stor del av tjänsten.

Vi tror att du har en examen inom relevant område för tjänsten, exempelvis ingenjör eller ekonom, och minst 3 års erfarenhet av försäljning B2B. Du har dokumenterat goda resultat av teknisk försäljning ute på fältet. Vi ser vidare att du har erfarenhet från energisektorn, telecom eller annan relaterad teknisk industri. Du besitter en hög allmän teknisk förståelse och motiveras av att lösa kundernas utmaningar. Att kommunicera flytande (tal och skrift) på både svenska och engelska är ett krav. Andra språk, exempelvis spanska och finska, är meriterande.

Viktigt för tjänsten är:
  • Hög teknisk förståelse.
  • Erfarenhet av teknisk försäljning och dokumenterade goda försäljningsresultat inom B2B.
  • Viljan att vara med på Exeris företagsresa och marknadstillväxt.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Exeri
Elnätet har fungerat på samma sätt i över 100 år. Till skillnad från Internet består elnätet bara av sammantvinnade metallvajrar-helt utan inbyggd intelligens. Om ett fel uppstår har nätägarna väldigt begränsade möjligheter att lokalisera det. Exeri har utvecklat ett unikt system, Smart Grid Surveillance för att upptäcka och lokalisera fel och störningar på luftburna elnät mer effektivt. Det ger en ökad kvalitet och stora kostnadsbesparingar då problemen kan åtgärdas snabbare.

Exeri grundades 2009 av tre tidigare Ericsson-anställda med lång erfarenhet av sensornät, nätverksövervakning, militära ledningssystem, säkerhet och kommunikationssystem. Idag är Exeri mer än tio anställda med ett större antal konsulter. Vårt mål är att etablera oss internationellt inom Smart Grid och vara den ledande leverantören inom övervaknings- och beslutsstödssystem för elnät.

Läs mer om oss på www.exeri.se

Kontaktuppgifter
Sista ansökningsdag är 31 januari. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Petter Andersson via 073 8040158

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.