Vill du också bidra till Norrbotniabanan? Trafikverket söker Projektkoordinator!

Vill du också bidra till Norrbotniabanan? Trafikverket söker Projektkoordinator!

Vill du vara med och bidra till ett av Sveriges största projekt inom infrastruktur? Trafikverket i Luleå söker en projektkoordinator som kommer att arbeta i Projektet Norrbotniabanan. Har du en högskoleexamen inom samhällsplanering, samhällsbyggnad eller informationsteknik? Gillar du dessutom att arbeta i en koordinerande roll som utmanar din kommunikativa och strukturerade sida? Då har vi tjänsten för dig! Ansök redan idag, urvalet sker löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en projektkoordinator till regionkontoret i Luleå. Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets ansvarsområde. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. I rollen som projektkoordinator får du möjligheten att bidra till Norrbotniabanan: En av Sveriges största projekt inom infrastruktur. I rollen som projektkoordinator kommer du att ha en koordinerande roll för att stötta med digital hantering och tillsammans med kunniga specialister driva projektet framåt.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Trafikverkets intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Som konsult på Trafikverket via oss på Academic Work får du möjligheten att utvecklas i en miljö med högt tempo och arbetsuppgifter som ger dig goda förutsättningar att utvecklas i rollen som projektkoordinator. Det kommer läggas fokus på din personliga kompetensutveckling och du kommer i samband med din anställning hos Academic Work få möjligheten att ta del av ett skräddarsytt utbildningsprogram som Academic Work tagit fram tillsammans med Trafikverket.

Arbetsuppgifter

Som Projektkoordinator kommer du att arbeta nära specialister, projektledare, konsulter och entreprenörer med syftet att stötta inom digital projekthantering samt att säkerhetsställa att information förmedlas enligt organisationens rutiner och riktlinjer. Dina främsta arbetsuppgifter kommer bestå av administration, stöd och utbildning inom Sharepoint och ProjectWise. Du kommer även ansvara för projektets dokumenthanteringsplan och anpassningen av denna till kommande skeden.

I rollen som projektkoordinator kommer du exempel att:
 • Företräda projektet i frågor som rör dokumenthantering (textdokument, ritningar och CAD/BIM-modeller)
 • Hjälpa till att utveckla, förbättra och förankra befintliga arbetssätt som används i projektet
 • Medverka vid kravställning och uppföljning av krav för leveranser
 • Arbeta med förbättringsarbete kring arbetsmetodiken och digitala flöden
 • Informera och utbilda projektmedlemmar inom digital Projekthantering
Tjänsten passar dig som vill vara en del av Sveriges största projekt inom infrastruktur och bidra till samhällsutveckling på riktigt. Du bör motiveras av en roll som sätter din strukturerade och kommunikativa förmåga på prov samt en roll där det finns goda utvecklingsmöjligheter för den ambitiösa.

Vi söker dig som

Har en universitets- eller högskoleutbildning med inriktning samhällsbyggnad, alternativt en utbildning inom informationsteknik såsom Beteendevetenskapliga programmet inriktning IT-miljöer, Digital tjänsteutveckling, Kognitionsvetenskap eller likvärdigt.

Efterfrågade specifika kompetenser:
 • God datorvana
 • Goda kunskaper i Microsoft Office
 • Flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift, detta då all kommunikation externt och internt sker på dessa språk.
Det anses som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom digital projekthantering, datasamordning eller dokumenthanteringssystem, samt har kunskaper i Sharepoint och CAD/BIM..

Som person är du kommunikativt lagd på ett sådant sätt att du inte har några problem med att tala inför folk eller ta kontakt med nya personer. Du får motivation av att utbilda och interagera med andra i syfte att stötta och komma vidare i arbetet. Vidare är du en strukturerad person som har en fallenhet för att arbeta noggrant och planera din tid effektivt. I rollen som projektkoordinator kommer du också att arbeta tillsammans med kollegor inom olika områden vilket också ställer krav på din förmåga att samarbeta med andra och arbeta mot gemensamma mål.

Övrig information
 • Start: 1 oktober 2018 eller enligt överrenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Luleå
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av transportsystemet för de fyra transportslagen vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. De utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige vill du också vara med och bidra?