Vill du arbeta internationellt? Bli en del av Trafikverket

Vill du arbeta internationellt? Bli en del av Trafikverket

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och därför söker vi en projektadministratör till Luleå! Vi söker dig som har talang för struktur, som lockas av att arbeta internationellt och har ambitioner att utvecklas inom organisationen. Som en del av satsningen erbjuds du även ett skräddarsytt utbildningspaket för att du ska få rätt förutsättningar att utvecklas i rollen. Intresserad? Sök tjänsten redan idag, urval sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en projektadministratör till verksamhetsområdet Underhåll i Luleå. I rollen som projektadministratör kommer du vara en del av intressanta spårprojekt inom Europa och ha en koordinerande roll i en arbetsgrupp bestående av specialister och projektledare.

Som konsult på Trafikverket får du möjlighet att växa med ansvar samt bli en del av en organisation med goda utvecklingsmöjligheter. Det kommer läggas stort fokus på din personliga kompetensutveckling och du kommer i samband med din anställning hos Academic Work få möjligheten att ta del av ett skräddarsytt utbildningsprogram som Academic Work tagit fram tillsammans med Trafikverket.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Trafikverkets intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen som projektadministratör kommer du att ingå i flertalet spännande och utvecklande Europaprojekt. Du kommer att få ett brett kontaktnät och agera koordinator där tyngdpunkten ligger i att bistå projektledare och experter med administration och planering. I rollen förväntas du fungera som trafikverkets förlängda arm gentemot externa kontakter såsom Universitet och Högskolor till företag och infrastrukturförvaltare i Europa. Denna kontakt kan även innebära en del resor inom såväl Sverige som Europa.

Exempel på andra arbetsuppgifter:
 • Se till att demonstrationer och tester kan förverkligas i spårmiljö tillsammans med teamet samt planera, bevaka och följa upp demonstrationer och tester.
 • Planera och dokumentera möten och besök, men också hjälpa till med att skriva tekniska rapporter.
Tjänsten som projektadministratör på Trafikverket ger dig en unik start på karriären. Rollen ger dig en möjlighet att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som specialist, projektledare eller liknande.

Vi söker dig som

Har civil - eller högskoleexamen som ingenjör eller ekonom alternativt annan relevant examen kopplat till tjänsten.

Utöver krav på utbildning söker vi dig som:
 • Är Nyexaminerad eller har upp till ett års erfarenhet
 • Har mycket goda språkkunskaper i både engelska och svenska, detta då dessa språk används såväl internt som externt.
 • Har B-körkort
 • Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet
Erfarenhet av arbete i tekniska system, underhållsfrågor och internationella kontakter är anses som meriterade. Det är även meriterande om du har relevant erfarenhet ifrån järnvägsbranschen och kanske även kunskaper inom banteknik och/eller spårfordon samt tidigare erfarenheter från försöksplanering, testverksamhet och statistik.

Som person är du kommunikativt lagd på ett sådant sätt att du inte har några problem med att ta kontakt med nya personer. Vidare är du en strukturerad person som har en fallenhet för att arbeta noggrant och planera din tid effektivt. I rollen som projektadministratör kommer du också att arbeta tillsammans med kollegor inom olika områden vilket också ställer krav på din förmåga att samarbeta med andra och arbeta mot gemensamma mål.
 • Start: 2019-01-07
 • Omfattning: Heltid, 8-17
 • Placering: Luleå
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Administration, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige.