Trafikverket söker biträdande utredare - inriktning åtgärdsplanering

Trafikverket söker biträdande utredare - inriktning åtgärdsplanering

Vi på Academic Work letar nu efter dig som brinner för samhällsutveckling och som vill vara en del av att utveckla och planera rese- och transportlösningar för framtidens samhälle. Inom Trafikverkets verksamhetsområde Planering har du som konsult via oss möjlighet att påbörja din karriär som biträdande utredare - inriktning åtgärdsplanering där du i din roll kommer göra skillnad i människors vardag. Tjänsten innebär ett varierande arbete som ställer höga krav på analytisk förmåga, struktur och dialog.

Information om uppdraget

För Trafikverket Planerings räkning söker vi nu dig som vill arbeta som biträdande utredare - inriktning åtgärdsplanering i Luleå. Du kommer att arbeta som konsult via Academic Work men med möjlighet att på sikt bli en del av Trafikverket Planering.

Trafikverkets verksamhetsområde Planering har i uppdrag att bidra till samhällsutvecklingen och ge förutsättningar för goda rese- och transportmöjligheter. Åtagandena blir allt mer komplexa och intressanta i takt med att kraven på tillgänglighet, säkerhet, hälsa och miljö ökar. Nu söker vi dig som brinner för dessa frågor och som trivs i en utåtriktad roll.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig en unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket Planering och du kommer bland annat ta del av kunskap inom åtgärdsvalsstudier, projektledning, självledarskap och presentationsteknik. Du kommer även ges stöd och vägledning vilket ger dig bästa förutsättningarna att växa i rollen.

Arbetsuppgifter

I rollen som biträdande utredare - inriktning åtgärdsplanering blir du en viktig del i det spännande arbete som pågår inom Trafikverket Planering, med stationering i Luleå. Som biträdande utredare agerar du initialt som stöd till övriga medarbetare på enheten. Dina arbetsuppgifter kommer variera, men exempel på uppgifter är:
  • Bistå i framtagandet av underlag (behov och brister) inför dialog med externa parter för åtgärdsvalsstudier och andra utredningar utifrån nedbrytning av nationell plan och regionala planer.
  • Handlägga kundärenden om förbättringsåtgärder i transportsystemet.
  • Bistå/delta i framtagandet av ställningstaganden utifrån genomförda åtgärdsvalsstudier.
  • Följa upp vilka effekter som de genomförda åtgärderna i transportsystemet har gett.
Vi söker dig som
  • Har en universitets- eller högskoleexamen (minst 180 hp) inom t.ex. samhällsbyggnad, väg- och vatten, samhällsplanering, fysisk planering eller liknande.
  • Har B-körkort.
  • Har stort intresse för att skapa en hållbar samhällsutveckling.
  • Trivs i en roll där du involveras i en stor bredd av arbetsuppgifter.
  • Har du tidigare arbetslivserfarenhet från en tjänst med liknande arbetsuppgifter är det meriterande men det är inget krav för tjänsten.
Som person har du ett stort driv att utveckla dig själv och din karriär. Samtidigt ser vi att det är avgörande att du har god samarbetsförmåga och är relationsskapande genom att lätt knyta kontakter med andra. Du är även självgående med en förmåga att lösa de problem som du ställs inför. Då du kommer ta till dig stora volymer med information är det viktigt att du har en analytisk förmåga och kan sålla bland informationen du får till dig. Vi tycker att det är viktigt att du kommer in med en positiv inställning och en nyfikenhet att utvecklas i tjänsten.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse

Arbetstid: Heltid, tillsvidare

Placering: Luleå

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverkets verksamhetsområde Planering svarar för planering av trafik och för åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.