Starta din IT-karriär med vårt Talangprogram för Trafikverket

Starta din IT-karriär med vårt Talangprogram för Trafikverket

Har du alltid haft ett brinnande IT-intresse men inte gjort något med det? Nu har du en unik möjlighet att starta din IT-karriär på Trafikverket genom Academic Works talangprogram där du kan välja mellan en mängd olika arbetsroller. Under 2022 kan det vara din tur att kliva in i IT-branschen. Denna möjlighet vill du inte missa - gör inledande tester idag och ta steget mot att arbeta på en av Sveriges viktigaste samhällsfunktioner!

Information om uppdraget

Trafikverkets uppdrag är att ansvara för den långsiktiga infrastrukturplaneringen för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart samt för byggande och drift av statliga vägar och järnvägar. Detta gör dem med visionen att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Att arbeta på Trafikverket innebär att du får vara en del av att få samhället att fungera genom att möjliggöra ett tillgängligare och närmare Sverige. Medarbetarna på Trafikverket är stolta över sitt arbete och att dem bidrar till samhället som vi alla verkar inom. För dig som också vill känna stolthet över ditt arbete och ta nästa steg i din IT-karriär presenterar vi nu vårt unika talangprogram med start hösten 2022.

Academic Work har tillsammans med Trafikverket skapat ett talangprogram som kommer vara din väg in på Trafikverkets IT-organisation IKT. Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för IT och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring och vi letar efter dig som har ett driv och en nyfikenhet inom IT-området.

Arbetsrollerna som du kan specialisera dig mot genom talangprogrammet är följande:
  • Applikationssystemtekniker
  • Servertekniker
  • Integratör
  • Systemtekniker inom övervakning
  • Systemtekniker inom automation
  • Systemtekniker inom identitet
  • Testare
Talangprogrammet ger dig möjlighet att välja inriktning samt vilket av Trafikverkets kontor du vill utgå från. Kontor finns i följande städer: Borlänge, Örebro, Gävle, Karlstad, Göteborg, Solna, Trollhättan, Linköping, Sundsvall eller Luleå.

Arbetsuppgifter

Talangprogrammet

Resan inleds med ett 7 veckor långt introduktionspaket med start hösten 2022. Introduktionspaketet har tagits fram tillsammans med Trafikverket och AW Academy och kommer utveckla din kunskap inom Windows basic, Linux Basic, Remedy och Business Mindset. När introduktionspaketet är klart kommer du att påbörja din anställning som konsult på Trafikverket och med tiden kommer du utbildas med påbyggnadskurser som är specifika för din arbetsroll. Målet med talangprogrammet är att du ska bidra med att Trafikverkets leveranser kan genomföras i form av att du supportar och stödjer användare av Trafikverkets IT-system.

Du kommer initialt vara anställd som konsult hos Academic Work och efter 12 månader i Talangprogrammet är ambitionen att du ska fortsätta din anställning hos Trafikverket.

Vi söker dig som
  • Har goda kunskaper i det svenska och engelska språket, såväl muntligt som skriftligt då det vardagliga arbetet kräver detta
  • Har klarat samtliga två inledande tester
  • Har ett stort intresse för IT
I det här talangprogrammet ser vi förbi din erfarenhet och lägger istället fokus på förmåga och ambition, det innebär att om du är starkt motiverad att starta din IT-karriär så kan du vara den vi söker. För att både trivas och lyckas i rollen ser vi att du är logiskt lagd med en problemlösningsförmåga, uthållighet och driv att genomgå detta intensiva talangprogram. Som person är det viktigt att du är självgående och har en förmåga att driva ditt eget arbete framåt samtidigt som du även har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team. Sist men inte minst ser vi självklart att du tar ansvar för din insats i teamet för att kunna bidra till att göra Sverige närmare.

Praktisk information

Rekryteringsprocessen: Vi arbetar utifrån löpnade urval och processen består inledningsvis av två tester. För att komma till testerna klickar du på "ansök på annan site" längst upp till höger i annonsen. Efter avslutade tester kommer du ges återkoppling på om du går vidare i processen och då ges du möjlighet att läsa om samtliga arbetsroller, välja vilken arbetsroll du finner mest intressant och skicka in CV och personligt brev där ditt intresse för IT framkommer samt vilken ort du önskar jobba på. Om du vill öka din chans för att få en plats på programmet rekommenderar vi dig att söka direkt då vi arbetar med löpande urval.

Start: Introduktionen kommer starta igång på heltid i början av oktober och pågå under 7 veckor innan anställningen träder i kraft och du börjar din arbetsroll på Trafikverket.

Antal platser på Talangprogrammet: 20 fördelat på de 7 arbetsrollerna

Omfattning: Heltid

Placering: Borlänge, Örebro, Gävle, Karlstad, Göteborg, Solna, Trollhättan, Linköping, Sundsvall eller Luleå.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverkets uppgift är att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell - och att alla resor och transporter sker så säkert som möjligt och med minsta möjliga miljöpåverkan. Genom allt detta kan du vara med och bidra till ett tillgängligt Sverige som skapar förutsättningar för tillväxt och välfärd som utvecklar samhället. Regioner kan utvidgas när arbetspendlingen fungerar. Både stadsmiljöer och landsbygd kan utvecklas när transportmöjligheterna är anpassade till människors behov.