Projektingenjör till storsatsande ERTMS-projektet i Luleå

Projektingenjör till storsatsande ERTMS-projektet i Luleå

Trafikverket expanderar och därför söker vi dig som har ett tekniskt intresse och vill vara en nyckelspelare i storsatsande ERTMS-projektet! Projektet arbetar med ett nytt signalsystem för hela Sveriges järnväg vilket kommer ersätta en föråldrad anläggning och samtidigt underlätta järnvägstrafik mellan länder. I rollen som Projektingenjör kommer du stödja projektet genom planering, koordinering och uppföljning. Är du också beredd att satsa stort? Nu finns möjligheten att samla på dig ovärderlig kompetens och även klättra i karriären hos Trafikverket!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en projektingenjör till deras kontor i Luleå. Du kommer arbeta på enheten Stora Projekt och vara delaktig i ERTMS-projektet.

Trafikverket är en viktig samhällsfunktion som fokuserar på samhällsutveckling och att dagligen utveckla och förvalta infrastrukturen i Sverige med målsättningen att underlätta framkomligheten. Till tjänsten får du även ett kompetenspaket från Academic Work innehållande utbildningsmoment inom allt från projektledning till presentationsteknik och målsättningsworkshops.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Detta är ett långsiktigt uppdrag och du kommer erbjudas en tillsvidareanställning hos oss på Academic Work.

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta på enheten Stora Projekt och vara delaktig i ERTMS-projektet som arbetar med ett nytt signalsystem för hela Sveriges järnväg! Projektet kommer att ersätta en föråldrad anläggning och samtidigt underlätta järnvägstrafik mellan länder. Din främsta uppgift som Projektingenjör kommer vara att stödja delprojektledare med administrativa arbetsuppgifter såsom planering, koordinering och uppföljning. Du kommer till exempel att:
 • Medverkar och sammanställer underlag för prognoser gällande tid, kostnad och innehåll
 • Samordningen och dokumentationen av underrättelsehanteringen om avvikelser i kontrakt mellan Entreprenör och Beställare
 • Kvalitetssäkra fakturaunderlaget inför kontrollattest
 • Hantera mötesplanering (kallelser, lokalbokningar, mm)
 • Föra protokoll och minnesanteckningar under möten.
 • Säkerställa och sammanställa att kontrakterade entreprenörer och konsulter levererar rapporter i enlighet med kontraktet.
 • Stödja Entreprenadledaren i arbetet med underlag för kommande resursbehov.
Tjänsten passar dig som har ett stort intresse av infrastruktur och ser detta som en möjlighet att vara med och påverka Sveriges framtid. Vi ser gärna att du även har som målsättning att framöver växa in i rollen som Projektledare genom att visa på driv, vilja och ambition!

Vi söker dig som
 • Vi söker dig som har en avslutad högskole- eller civilingenjörsexamen som företrädesvis byggingenjör, industriell ekonomi, logistik. Även högskoleexamen inom exempelvis ekonomi och samhällsplanering är intressant, alternativt annan utbildning vi bedömer som likvärdig
 • Har goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift eftersom det förekommer regelbunden kontakt och dokumentation i dessa språk
 • Har goda kunskaper i Office-programmen
Vi bedömer det som extra meriterande om du har 1-2 års erfarenhet av projektingenjörsarbete eller arbetslivserfarenhet av liknande uppgifter, såsom tidsplanering, budget, riskarbete och uppföljning samt erfarenheter av signalprojekt inom järnväg. Alternativt att du utfört ett examensarbete inom området. Detta är dock inget krav för tjänsten eftersom det absolut viktigaste är din vilja och ambition!

Som person är du driven och produktiv vilket visar sig genom att du har förmågan att självständigt driva dina arbetsuppgifter framåt samt att du har som målsättning att bli en långsiktig tillgång för Trafikverket. Vidare ser vi att du har god samarbetsförmåga och det faller sig naturligt för dig med samarbete och att skapa goda relationer med dina kollegor på Trafikverket. Då detta är en administrativ arbetsroll är det viktigt att du är en sann förespråkare för ordning och reda, är noggrann, och har förmågan att skapa struktur i ditt arbete.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Luleå
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket är ett företag som ansvarar för långsiktig planering av transportsystemet för de fyra transportslagen vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. De ansvarar också för byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Specifikt kommer du vara delaktig i projekt ERTMS vilket i korthet innebär ett gemensamt tågtrafiksstyrningssystem för Europa, vars syfte är att ersätta nuvarande signalanläggning som är föråldrad och behöver bytas ut.