Processingenjör till kundorienterad roll hos BIM Kemi!

Processingenjör till kundorienterad roll hos BIM Kemi!

Har du nyligen tagit examen inom maskinteknik eller kemiteknik med inriktning processteknik? Vill du arbeta med värdeskapande teknik som bidrar till en hållbar miljö inom pappers- och massaindustri? I din roll kommer du arbeta med att förbättra och optimera kunders processer eller produkter med hjälp av din tekniska förståelse och sociala förmåga. Trivs du med frihet under ansvar i en roll där du får analysera och konsultera? För dig finns nu möjligheten att börja arbeta på BIM Kemi som söker en Junior Sales Engineer!

Information om uppdraget

1973 grundades familjeföretaget BIM Kemi av Peter Wållberg. I dag är BIM Kemi en ledande innovatör inom pappers- och massaindustrin med fokus på miljön. BIM Kemi har framgångsrikt hjälpt sina kunder inom massa-, pappers-, kartong- och cellulosafiberindustrier att skapa större värde från färre resurser och därigenom använda förnyelsebara resurser mer effektivt och hållbart. BIM arbetar med processteknik och produktutveckling tillsammans med sina kunder för att hitta hållbara och specialanpassade lösningar.

Academic Work söker nu för BIM Kemi räkning en Junior Sales Engineer till regionen för Norrbotten. Du kommer tillhöra ett team bestående av sju Sales Engineers över hela Skandinavien. Du utgår hemifrån med tillgång till tjänstebil för att besöka kunder inom pappers- och massaindustrin i din region.

Det bästa med rollen som sales engineer är att få arbeta problemlösningsorienterat. Vi arbetar med komplexa processer där vi behöver se samband i produktion och dra slutsatser utifrån dessa processer. Det i sin tur mynnar ut i hur vi kan bistå kunden med våra tekniska lösningar och det skapar ett samarbete! En stor styrka på BIM Kemi är vår entreprenörsanda och prestigelösa kultur. Vi hjälps åt och utbyter erfarenheter med varandra för att hela tiden växa och erbjuda det bästa för våra kunder. - Magnus Fahlen, Sales engineer på BIM Kemi

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos BIM Kemi.

Arbetsuppgifter

Som Junior Sales Engineer kommer du åka ut och träffa BIM Kemi's kunder inom pappers- och massaindustrier. Ditt arbete går ut på att förstå kundens produktion och process, samt identifiera utmaningar/utvecklingsområden där BIM kemi kan bistå med sina lösningar. Du kommer utgå hemifrån med Norra Norrland som bas, vilket innebär att du har stor möjlighet att styra din vardag. Du kommer att ansvara för hela samarbetet med både befintliga och nya kunder. Ditt arbete går framförallt ut på att...
 • Initialt identifiera kundens utmaningar genom att kartlägga och mäta hur befintliga processer i produktion sker
 • Tillsammans med tekniska experter inom R&D se över vilka processoptimeringar ni kan erbjuda för att skapa värde åt kunden.
 • Du kan även genomföra provkörning åt kunden för att få fram ett referensprov, som man sedan jämför med tidigare resultat
Detta är en tjänst där du erbjuds en både varierande, utmanande och flexibel vardag, där du får göra spännande kundbesök hos bolag inom svensk massa- och pappersindustri. Beroende på dina förkunskaper kommer din introduktion att skräddarsys för att du ska få rätt förutsättningar i tjänsten. Du har möjlighet att inleda dina första veckor med att utföra service och provkörningar bakom en mer erfaren säljkollega för att greppa helheten. På så sätt får du mer hands-on kunskap om de interna processerna, men också förståelse för hur BIM Kemi skapar värde för sina kunder. Det är en stor möjlighet för dig som vill komma ut och omsätta dina tekniska kunskaper i praktiken!

Vi söker dig som
 • Har en högskoleutbildning inom maskinteknik eller kemiteknik med inriktning mot processteknik eller papper/massa
 • Antingen genom examensarbete eller sommarjobb kommit kontakt med pappers- och massaindustrin och har därmed utvecklat god processförståelse för hur exempelvis ved blir papper
 • Drivs av att analysera och förstå helheten och samband till varför saker fungerar som de gör
 • Har B-körkort
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
Vi ser det såklart som mycket meriterande om du har erfarenhet av teknisk försäljning och/eller arbete inom pappers- och massaindustri.

Som person stimuleras du av att arbeta självgående eftersom du i tjänsten utgår hemifrån samt kan komma att utföra provkörningar på sikt hos kunder på egen hand. Det är naturligt för dig att utveckla nya relationer där du är bekväm med att kommunicera på alla nivåer i ett företag, oavsett om du är iklädd blåställ eller kavaj. Vidare är du problemlösande då du kan hamna i nya situationer där du behöver ställa rätt frågor och analysera samt bryta ner problem. Du är även resultatorienterad eftersom försäljningscyklarna är långa och ditt långsiktiga tålamod för att leverera rätt lösningar till dina kunder över tid blir avgörande.

Övrig information
 • START: Enligt överenskommelse
 • OMFATTNING: Heltid, tillsvidare
 • ARBETSTIDER: Förtroende tid, flexibilitet för resdagar
 • LÖN: Fast lön, enligt överenskommelse
 • PLACERING: Norra Sverige, utifrån dina förutsättningar för boendeplacering
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

1973 grundades familjeföretaget BIM Kemi av Peter Wållberg som dessutom tilldelades utmärkelsen Årets Förebildsentreprenör för sitt långa och innovativa entreprenörskap och företagsbyggande. I dag är BIM Kemi en ledande innovatör inom pappers- och massaindustrin med fokus på miljön Our color has always been green, our chemistry is green too . BIM Kemi har framgångsrikt hjälpt sina kunder inom massa-, pappers-, kartong- och cellulosafiberindustrier med att skapa större värde från färre resurser genom att använda världens begränsade resurser mer effektivt och hållbart. Genom patenterade metoder lägger man stor vikt vid processteknik och produktutveckling där kunder som exempelvis SCA, Stora Enso, Metso och Holmen är inkluderade. BIM Kemi är representerade över större delen av Europa, men har sitt huvudkontor i Stenkullen, Göteborg, med drygt 200 medarbetare, som också huserar R&D, laboratorium och en av sex fabriker.