Nätanalytiker till stort energibolag i luleå!

Nätanalytiker till stort energibolag i luleå!

Är du utbildad civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot elkraft eller motsvarande och motiveras av att arbeta utifrån befintliga problem där du får användning av ditt analytiska sinne? Vår kund som är ett av Sveriges största energibolag söker nu sin nästa kollega som vill bidra till deras fortsatta utveckling inom distributionsnätet. Sök tjänsten som nätanalytiker redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning en nätanalytiker. Vår kund är ett stort energibolag som sitter i Luleå. Du kommer tillhöra gruppen Nätanalys Distribution på enheten Nätstrategi & Utveckling. Idag är de 13 kollegor som utgör expertkompetensen inom bolaget gällande kraftsystemanalys för lokalnät, varv 7 av dessa medarbetare är placerade i Stockholm och en i Luleå. De ansvarar för att bland annat utforma och planera det framtida elnätet. I en bransch som står inför stora förändringar är gruppen präglad av en kultur med aktivt utbyte av erfarenheter och stöd till varandra.

I samband med din start kommer du att bli introducerad av befintliga kollegor för att sedan ta dig an arbetet mer självständigt. Som medarbetare hos vår kund finns det vidare stora möjligheter till fortsatt utveckling inom flera olika områden, exempelvis inom specialistroller, områdesansvar eller som projektledare.

Uppdraget är långsiktigt och du kommer då att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Deras intention är att du på sikt ska bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I det nya energilandskapet börjar vi kunna se konturer av mer solceller, infrastruktur för uppladdningsbara elbilar, vindkraft, serverhallar och befolkningsförtätning i tillväxtområden. Detta påverkar den långsiktiga nätplaneringen och hur man ska bygga nätet för att exempelvis möjliggöra mer förnybart utan att ge avkall på krav, kvalité och leveranssäkerhet. För att kunna hantera dessa spännande utmaningar så arbetar vår kund dynamiskt med både utveckling av arbetssätt och metoder, som fördjupas inom de tekniska aspekterna.

Som Nätanalytiker kommer du att arbeta med följande arbetsuppgifter:
  • Nätutredningar som omfattar såväl tekniska analyser som ekonomiska kalkyler
  • Analys av nätets dimensionering med fokus på belastningsfördelnings- och felströmsberäkningar med hjälp av beräkningssystemet Netbas
  • Genomförande av risk- och konsekvensanalyser i elnätet
  • Projekt rörande kundanslutningar
Din kompetens kommer även att efterfrågas i olika företagsinterna projekt. Denna roll passar dig som vill få möjlighet att arbeta på ett av Sveriges största energibolag och ser långsiktigt på en utveckling tillsammans med dem.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot elkraft eller motsvarande. Vi ser även positivt på att du som söker har arbetslivserfarenhet från nätplanering och/eller nätanalys för lokal-, region eller stamnät.

Som person är du ansvarskännande och har hög drivkraft. Du är analytisk och är en god problemlösare då mycket av arbetet handlar om att analysera och identifiera problemområden och hitta en optimal lösning för att möta framtida krav både tekniskt och ekonomiskt. Du har en god social förmåga och trivs i affärsmässiga sammanhang. Du har också lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift på både svenska och engelska.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, vilket innebär att det kommer genomföras en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning kan fattas. Det innebär att det ställs krav på svenskt medborgarskap, men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Start: September, så snart som möjligt

Omfattning: Heltid med chans till överrekrytering

Arbetstider: 40h/v, 8-17 med flextid

Placering: Luleå

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hos vår kund erbjuds du en trevlig arbetsplats med en bra gemenskap där du kommer känna dig inkluderad. De är öppna och generösa med kunskaper, insikter och idéer samt ställer upp för varandra. Vidare är de är positiva till att du vill utvecklas och utforska nya områden inom företaget. För att känna att du går åt rätt håll har de därför en karriärs- och utvecklingsmodell som skapar tydlighet. De tror också att ett positivt samarbetsklimat inspirerar, utvecklar och inkluderar samt ger energi och får alla att prestera och utvecklas. Hos vår kund tror man även att en bra balans mellan privatliv och arbetsliv är viktigt och skapar harmoni och effektivitet både hemma och på jobbet.