Maskinkonstruktör till Sund Birsta

Maskinkonstruktör till Sund Birsta

Har du en färsk teknisk examen och söker ditt första jobb inom maskinkonstruktion? Vi söker nu två nyexade maskinkonstruktörer till Sund Birsta! Här får du jobba i ett drivet team med många olika kompetenser. Sund Birsta är en internationellt ledande aktör vilket ger dig fina karriärsmöjligheter och möjlighet till spännande kundbesök både nära och fjärran. Ser du en framtid inom mekanisk design är detta din stora chans!

Information om uppdraget

Som Maskinkonstruktör på Sund Birsta i Sundsvall jobbar du i projektform i nära samarbete med andra interna avdelningar och roller. Du kommer jobba på uppdrag ifrån projektteamet och Produktledare. Produktledaren leder ditt konstruktionsarbete. Vidare har du också nära kontakt med Marknad, Produktion och Site. Inledningsvis kommer du ha en handledare och ett gediget introduktionsprogram vilket ger dig stora möjligheter att växa in i rollen.

På avdelningen där du kommer jobba har idag cirka 35 personer i rollerna Projektledare, Elkonstruktörer, Maskinkonstruktörer och Drifttagare. Konstruktionsarbetet sker i nära samarbete med el- och mjukvarukonstruktörer. Du kommer inledningsvis i ditt uppdrag hos SundBirsta befinna dig i deras ljusa lokaler i Sundsvall. Då Sundbirsta är en global aktör så finns möjligheter att efter eventuell överrekrytering kommer världen öppna upp sig och resor både i och utanför Europa kommer förekomma.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sund Birstas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer inledningsvis vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Academic Work. Sund Birstas intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Maskinkonstruktion i SolidWorks
 • Ritningsframställning
 • Utföra tekniska beräkningar
 • Vara med vid montage och provkörning på plats hos slutkund
 • Supportera marknadsavdelningen med teknisk kompetens
Vi söker dig som

Innehar examen från en teknisk utbildning på civilingenjörsnivå med inriktning mot mekanik eller teknisk design. Det viktiga är att du har ett öga för mekanisk design och kan koppla ihop det praktiska med teori. Det är meriterande om du har kunskaper inom hårdvarukonstruktion och automation.

Du har goda kunskaper inom SolidWorks, 3D-CAD och AutoCAD.

Du kommer jobba i team och din goda samarbetsförmåga kommer vara av stor vikt. Då jobbet i sig kräver stor noggrannhet är detta en av dina stora styrkor, du jobbar metodiskt och tar hänsyn till både kundnytta och materialets egenskaper för att hitta bästa möjliga lösning. Vidare ser du till att driva ditt arbete framåt utifrån projektplan. Då Sund Birsta arbetar lokalt och globalt så kommer kommunikation inom företaget ske på både svenska och engelska.

Övrig information
 • Start: Augusti
 • Omfattning: Heltid, 6 månader konsultuppdrag med goda möjligheter till förlängning hos kund
 • Lön: Marknadsmässig timbaserad månadslön
 • Placering: Sundsvall
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sun01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Sundbirsta här.