Driftchef med omtanke om människa och miljö

Driftchef med omtanke om människa och miljö

Vill du vara med och driva återvinningsverksamheten i Ludvika och Smedjebacken framåt med miljön och kunden i fokus? Då kan du vara den vi söker!

Vi är samhällsbyggare och en viktig lokal aktör som säkerställer de grundläggande funktionerna för ett hållbart samhälle – rent vatten i kranen, miljösäkert avlopp och effektivt omhändertagande av avfall.

Vår nuvarande driftchef som ansvarar för verksamhetsområdet återvinningscentraler går i pension och nu söker vi hans efterträdare. Vi behöver dig som vill utveckla nya metoder och hållbara lösningar för att öka återvinningen och återanvändningen.

Dina arbetsuppgifter
Vårt affärsområde Återvinning består av tre delar: insamling, återvinningscentraler och ett återvinningsteam. Ditt uppdrag blir att planera, leda och utveckla arbetet inom verksamhetsområdet återvinningscentraler utifrån WBAB:s övergripande mål och värderingar och i nära samarbete med dina medarbetare. Som driftchef har du verksamhets-, ekonomi-, utvecklings- och personalansvar. Tjänsten är placerad på Björnhyttans återvinningscentral i Ludvika.

Återvinningscentralerna är en mötesplats för allmänheten och i mötet med kunden lägger vi stor vikt vid att vara serviceinriktade. Vårt mål är att besöken hos oss ska upplevas välkomnande, positiva och smidiga. Du ansvarar för att servicen håller hög kvalitet och ser till att skapa och upprätthålla en säker miljö för såväl personal som besökare. I arbetet ingår även att utveckla och effektivisera logistik- och materialflöden, hantera statistik och uppföljning.

Din profil
Som ledare har du god självkännedom vilket gör att du upplevs stabil och har en väl utvecklad samarbetsförmåga. Du uppfattas tydlig och rak i din kommunikation. Ditt ledarskap skapar energi och engagemang och du får medarbetare att växa och utvecklas. Vidare har du en god planeringsförmåga och är resultatorienterad. Du lyfter blicken samt utmanar och ifrågasätter invanda mönster och sätt att arbeta på. Kvalitet är centralt och det är av stor betydelse för dig att alltid göra ett professionellt jobb. Ditt personliga intresse för hållbarhet, miljö och återvinning är stort och något du delar med dig av.

Du är mycket bra på att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Du har relevant utbildning inom området eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Med fördel har du erfarenhet från arbete med miljö, transport samt logistik- och materialflöden. Vi ser gärna att du har vana från befattningen som chef.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 8 augusti 2021.

I denna rekrytering samarbetar vi med JS Human Invest AB. Skicka din ansökan via e-post till jenny@jshumaninvest.se. Tveka inte att höra av dig till rekryteringskonsult Jenny Stridsman, telefon 070-336 56 72.

WBAB strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga företrädare
Jan-Erik Eriksson, Kommunal WBAB:
Telefon 070-645 56 74
E-post jan-erik.eriksson@wbab.se

Inger Knutsson, Vision WBAB:
Telefon 0240-309 22
E-post inger.knutsson@wbab.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi på WBAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt mediesäljare och liknande.
Mer info
Område Ludvika
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning, Teknik & Ingenjör, Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://wbab.se
Sista ansökningsdag 8 aug 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

WBAB är ett kommunalt bolag som ansvarar för vatten, avlopp, avfall och återvinning i Ludvika och Smedjebackens kommuner. Vi är cirka 70 anställda och vårt ledningskontor med kundservice ligger i Smedjebacken. Vårt uppdrag är att säkerställa en trygg, serviceinriktad, effektiv och hållbar verksamhet. Vårt fullständiga namn är WBAB WessmanBarken Vatten & Återvinning AB, men vi kallar oss kort och gott för WBAB. Vi ägs av Ludvika kommun och Smedjebackens kommun.