Projekt och underhållsingenjör till VB Energi

Projekt och underhållsingenjör till VB Energi

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. Vi accelererar vår digitala transformation och erbjuder nya produkter och tjänster till våra kunder.

Vill du jobba med en spännande och flexibel roll där det finns stora möjligheter till utveckling? VB Energi söker nu en Projekt- och underhållsingenjör!

I rollen som Projekt- och underhållsingenjör får du arbeta med verksamhetsutveckling i olika projekt för att utveckla och förnya våra anläggningar och processer. Du kommer att vara ett viktigt stöd i det dagliga och långsiktiga drift och underhållsarbetet för säkra anläggningar med hög tillgänglighet. Du bidrar därmed till att våra kunder, interna och externa får leverans av miljövänlig energi och effektiva tjänster. Du ingår i avdelningen Produktion och rapporterar till Produktionsledaren Entreprenad. Du delar våra principer om att vara Aktiv, Positiv, Öppen och sätter alltid Säkerheten främst.

Dina arbetsuppgifter
Som Projekt- och underhållsingenjör stödjer du hela produktionsavdelningen och ingår i entreprenadgruppen som är en del av Produktionsavdelningen. Entreprenad ansvarar för drift & underhåll samt projekt inom områdena vattenkraft, fjärrvärme, fastigheter. Du arbetar nära våra medarbetare samt mot övriga funktioner i bolaget och har en stor påverkan på planeringen av underhåll och projekt. Beredskap kan komma att ingå i tjänsten.

Vi arbetar med ständiga förbättringar och i detta arbete har du också en viktig roll i att driva och implementera både stora och små förändringar. Vi lägger stort fokus på säkerheten i allt vi gör vid våra anläggningar och detta är vår högsta prioritering i det dagliga arbetet.

Din profil
  • Erfarenhet från liknande roll
  • Eftergymnasial utbildning inom process, el, styr- och reglerteknik, underhåll eller mekaniskt arbete, eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig
  • God systemvana
  • Van att arbeta i underhållssystem är meriterande
  • Körkort B
  • Flytande svenska i både tal och skrift
Du har ett genuint intresse och du har dokumenterade kunskaper och erfarenhet av projekt & underhållsarbete i någon form av processteknisk industri. För att lyckas i denna roll ska du vara en lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra. Du är flexibel då ingen dag är den andra lik, och du har stort engagemang och jobbar strukturerat för att nå uppsatta mål och tänka långsiktigt.

Vi erbjuder
En möjlighet att ingå i ett team som jobbar tillsammans för en säker och stabil drift och därmed bidrar att våra kunder får leverans av miljövänlig energi. Du får en varierande vardag med utmanande arbetsuppgifter, möjligheten finns att utveckla både dig själv och verksamheten genom att delta i olika projekt och arbeta med förbättringsåtgärder. Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Anställningsform: Tillsvidare
Placeringsort: Ludvika
Sista ansökningsdag: 31 maj

Har du frågor kring tjänsten kontakta Produktionsledare Karl Asplund, karl.asplund@vbenergi.se alternativt genom växeln på 0240-876 00. Vi frågor om processen kontakta rekryterare Anders Nielsen, 0700-786 840 anders1.nielsen@vattenfall.com

Fackliga representanter är Aiki Rillo Unionen, Per-Erik Falk Ledarna och Mikael Boström Sveriges Ingenjörer och Ahmed Ouberri SEKO. Du når dem genom växeln på 0240-876 00.

Vi är övertygade om att strävan efter mångfald och integration bidrar till att bygga ett mer attraktivt, effektivt, kundcentrerat och lönsamt företag. Därför välkomnar vi ansökningar från alla individer oavsett ålder, religiös tro, könsidentitet och uttryck, sexuell identitet, funktionshinder och etnisk bakgrund. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetande och genomför slumpvisa alkohol- och drogtester. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med nya dataskyddslagen, för mer information gå in på www.vbenergi.se

Varmt välkommen med din ansökan!

VB Energikoncernen är ett miljö- och arbetsmiljöcertifierat energiföretag med huvudkontor i Ludvika. Verksamheten med ca 65 anställda rymmer elförsäljning, fjärrvärme, eldistribution och drift av vattenkraftstationer. Företagets huvudägare är Vattenfall med Ludvika kommun och Fagersta kommun som delägare. Gå gärna in på vår hemsida vbenergi.se för ytterligare information.
Mer info
Område Ludvika
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (15 dagar kvar)