VB Energi söker en Projekt- och underhållsingenjör

VB Energi söker en Projekt- och underhållsingenjör

En spännande vardag - för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. Vi accelererar vår digitala transformation och erbjuder nya produkter och tjänster till våra kunder.

I rollen som Projekt- och underhållsingenjör får du arbeta med verksamhetsutveckling i olika projekt för att utveckla och förnya våra anläggningar och processer. Du kommer att vara ett viktigt stöd i det dagliga och långsiktiga underhållsarbetet för säkra anläggningar med hög tillgänglighet. Du bidrar därmed till att våra kunder, interna och externa får leverans av miljövänlig energi och effektiva tjänster. Du ingår i avdelningen Produktion och rapporterar till Produktionsledaren. Du delar våra principer om att vara Aktiv, Positiv, Öppen och sätter alltid Säkerheten främst.

Dina arbetsuppgifter

Som Projekt- och underhållsingenjör stödjer du hela produktionsavdelningen och ingår i entreprenadgruppen som är en del av Produktionsavdelningen. Entreprenad ansvarar för drift & underhåll samt projekt inom områdena vattenkraft, fjärrvärme, fastigheter. Du arbetar nära våra medarbetare samt mot övriga funktioner i bolaget och har en stor påverkan på planeringen av underhåll och projekt. Beredskap kan komma att ingå i tjänsten.

Vi arbetar med ständiga förbättringar och i detta arbete har du också en viktig roll i att driva och implementera både stora och små förändringar. Vi lägger stort fokus på säkerheten i allt vi gör vid våra anläggningar och detta är vår högsta prioritering i det dagliga arbetet.

Din profil
  • Eftergymnasial utbildning inom process, el, styr- och reglerteknik, underhåll eller mekanik eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig
  • God datorvana, grundläggande kunskaper i MS Office
  • Van att arbeta i underhållssystem
  • Körkort B
  • Flytande svenska i både tal och skrift
Du har ett genuint intresse och du har dokumenterade kunskaper och erfarenhet av underhållsarbete i någon form av processteknisk industri. För att lyckas i denna roll ska du vara en lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra. Du har stort engagemang och jobbar strukturerat för att nå uppsatta mål och tänka långsiktigt.

Vi erbjuder

En möjlighet att ingå i ett team som jobbar tillsammans för en säker och stabil drift och därmed bidrar att våra kunder får leverans av miljövänlig energi. Du får en varierande vardag med utmanande arbetsuppgifter, möjligheten finns att utveckla både dig själv och verksamheten genom att delta i olika projekt och arbeta med förbättringsåtgärder. Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Anställningsform: Tillsvidare

Placeringsort: Ludvika

Sista ansökningsdag: 7 mars 2021

Har du frågor kring tjänsten kontakta Produktionsledare karl.asplund@vbenergi.se eller rekryterande chef christer.johansson@vbenergi.se, alternativt genom växeln på 0240-876 00.

Fackliga representanter är Per Nagy Unionen, Per-Erik Falk Ledarna och Mikael Boström Sveriges Ingenjörer och Ahmed Ouberri SEKO. Du når dem genom växeln på 0240-876 00.

Vi är övertygade om att strävan efter mångfald och integration bidrar till att bygga ett mer attraktivt, effektivt, kundcentrerat och lönsamt företag. Därför välkomnar vi ansökningar från alla individer oavsett ålder, religiös tro, könsidentitet och uttryck, sexuell identitet, funktionshinder och etnisk bakgrund. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetande och genomför slumpvisa alkohol- och drogtester. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med nya dataskyddslagen, för mer information gå in på www.vbenergi.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Ludvika
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är det lokala energibolaget i Ludvika- Smedjebacken- och Fagerstaområdet. Vi är en certifierad schysst elhandlare som även levererar klimatsmart fjärrvärme och ser till att över 26 000 hem och företag får ljus, värme och funktion via våra ledningar. Vi jobbar med olika insatser för att skapa ett hållbart samhälle och närmiljö. Hos oss kan man köpa lokalproducerad el från vattenkraftstationer utmed Kolbäcksån och Arbogaån. Vi erbjuder även nyckelfärdiga solcellsanläggningar och olika lösningar för laddning av elbilar

Vi är ett energibolag som tar ansvar och aktivt medverkar till en hållbar samhällsutveckling, läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.