VB Energi söker Drifttekniker – Lyviksverket, Ludvika

VB Energi söker Drifttekniker – Lyviksverket, Ludvika

En spännande vardag - för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. Vi accelererar vår digitala transformation och erbjuder nya produkter och tjänster till våra kunder. I rollen som Drifttekniker får du utföra drift och underhåll på våra produktions- och distributionsanläggningar och därmed bidra till att våra kunder får leverans av miljövänlig fjärrvärme. Du ingår i avdelningen Produktion och rapporterar till Produktionsledaren. Du delar våra principer om att vara Aktiv, Positiv, Öppen och sätter alltid Säkerheten främst.

Du kommer att ansvara för:
  • Drift och underhåll på våra produktions- och distributionsanläggningar
  • Lastmaskinskörning ingår i tjänsten
  • Utveckling och förbättring av arbetsrutiner och processer, möjlighet att få särskilda ansvarsområden inom produktionsavdelningen
  • I tjänsten så ingår det även beredskapstjänstgöring, ensamarbete och skiftgång förekommer beroende på säsong
Vi söker dig som har:
  • Utbildning till drifttekniker alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet eller utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.
  • God datorvana, grundläggande kunskaper i MS Office
  • Körkort B
  • Svenska och goda kunskaper i engelska i tal och skrift
  • Förmåga att vara anpassningsbar, ta eget ansvar, självständigt driva arbetet framåt och samarbeta väl.
  • Meriterande med kunskap inom process, el, styr- och reglerteknik samt mek- och svetskunnighet.
Vi erbjuder

En möjlighet att ingå i ett team som jobbar tillsammans för en säker och stabil drift och därmed bidrar att våra kunder får leverans av miljövänlig fjärrvärme. Du får en varierande vardag med utmanande arbetsuppgifter, möjligheten finns att utveckla både dig själv och verksamheten genom att delta i olika projekt och arbeta med förbättringsåtgärder. Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Anställningsform och placeringsort: Tillsvidare, Ludvika i Dalarnas län, Sverige

Sista ansökningsdag: 2020-11-29 men skicka in din ansökan redan idag då urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor kring tjänsten kontakta rekryterande chef Christer.Johansson@vbenergi.se eller Produktionsledare Jouni Jokikari, jouni.jokikari@vbenergi.se eller genom växeln på 0240-876 00.

Fackliga representanter är Per Nagy Unionen, Per-Erik Falk Ledarna och Mikael Boström SI och Pertti Palonto SEKO. Du når dem genom växeln på 0240-876 00.

Vi är övertygade om att strävan efter mångfald och integration bidrar till att bygga ett mer attraktivt, effektivt, kundcentrerat och lönsamt företag. Därför välkomnar vi ansökningar från alla individer oavsett ålder, religiös tro, könsidentitet och uttryck, sexuell identitet, funktionshinder och etnisk bakgrund. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetande och genomför slumpvisa alkohol- och drogtester. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med nya dataskyddslagen, för mer information gå in på www.vbenergi.se

Varmt välkommen med din ansökan!

VB Energikoncernen är ett miljö- och arbetsmiljöcertifierat energiföretag med huvudkontor i Ludvika. Verksamheten med ca 65 anställda rymmer elförsäljning, fjärrvärme, eldistribution och drift av vattenkraftstationer. Företagets huvudägare är Vattenfall med Ludvika kommun och Fagersta kommun som delägare. Gå gärna in på vår hemsida vbenergi.se för ytterligare information.
Mer info
Område Ludvika
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 jan 2021 (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är det lokala energibolaget i Ludvika- Smedjebacken- och Fagerstaområdet. Vi är en certifierad schysst elhandlare som även levererar klimatsmart fjärrvärme och ser till att över 26 000 hem och företag får ljus, värme och funktion via våra ledningar. Vi jobbar med olika insatser för att skapa ett hållbart samhälle och närmiljö. Hos oss kan man köpa lokalproducerad el från vattenkraftstationer utmed Kolbäcksån och Arbogaån. Vi erbjuder även nyckelfärdiga solcellsanläggningar och olika lösningar för laddning av elbilar

Vi är ett energibolag som tar ansvar och aktivt medverkar till en hållbar samhällsutveckling, läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.