Underhållschef

Underhållschef

Avdelningsbeskrivning

Underhållsavdelning är en serviceavdelning på ca 40 medarbetare som arbetar med underhållpå våra produktionsanläggningar i Grängesberg och Hällefors. Avdelningen utför, på uppdrag av sina kunder, allt från akut till planerat underhåll samt driver projekt och förbättringar. Underavdelningarna Reservdelsförråd och Automationsgruppen ingår även i avdelningen.

Arbetsbeskrivning och huvudsakliga ansvarsområden

Som underhållschef har du ett övergripande helhetsansvar för underhåll, förebyggande underhåll samt teknikstöd för produktionsverksamheten. I ansvaret ingår även kvalitetssäkring av utfört arbete samt strategiskt underhållsarbete och uppföljning av uppsatta mål.

Du ingår i ledningsgruppen för Produktion och de interna kontakterna är främst inom produktion, process och teknik. De externa kontaktytorna inkluderar leverantörer, underleverantörer och förekommande nätverk inom regionen.

Kravprofil och personliga egenskaper
  • högskoleingenjörsutbildning med teknisk inriktning, helst inom maskinteknik eller lång erfarenhet av liknande arbete
  • minst 5 års erfarenhet av personalledning
  • erfarenhet från drift/underhåll
  • erfarenhet av lean production/TPM är meriterande
  • erfarenhet från livsmedelsindustri är meriterande
  • du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
  • b-körkort
Som person är du proaktiv och handlingskraftig. Då underhållsavdelningen är en serviceorganisation ser vi att du har förmågan att ge stöd till dina interna kunder inom produktion och process. Du är strukturerad, flexibel och har ett helhetsperspektiv. Om du drivs av att utveckla och optimera underhållsverksamheten med initiativrikedom och problemlösningsförmåga, så har du goda möjligheter att lyckas hos oss.

Vi söker dig som har ett starkt ledarskap som kan skapa delaktighet samt stötta och motivera din personal. Vi ser även att du kan identifiera dig med våra värdeord stolthet, äkthet, nyskapande och handlingskraft och kan använda dig av dessa i ditt dagliga arbete.

Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat på ett utförligt sätt. Vi kommer att gå igenom ansökningarna efter hand och intervjuer kommer ske löpande så vänta inte med din ansökan!

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 27 januari 2019

Tillträdesdag: efter överenskommelse

Varaktighet/arbetstid: tillsvidare/heltid

Placeringsort: Grängesberg, men tjänstgör även i Hällefors

För mer information om tjänsten: Jörgen Forsberg, produktionschef, tel: 0240-88066. För mer information om rekryteringsprocessen kontakta: Karin Eriksson, rekryterare, tel: 073-9666596.

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!

Nyckelord: underhållschef, underhåll, teknik, högskoleingenjör, ingenjör, Spendrups Bryggeri, Spendrups, bryggeri.
Mer info
Område Ludvika
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 27 jan (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 3,5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.