Tekniker/industrielektriker

Tekniker/industrielektriker

Nu söker vi en ny kollega till underhållsavdelningen!

Avdelningsbeskrivning

Underhållsavdelning är en serviceavdelning på ca 30 medarbetare som arbetar med underhåll inom produktionen i Grängesberg. Vi utför på uppdrag av våra kunder allt från akut till planerat underhåll samt driver projekt och förbättringar. Reservdelsförrådet och Automationsgruppen ingår i avdelningen.

I denna roll arbetar du som tekniker med tekniskt ansvar. Arbetet bedrivs under dagtid men helgarbete kan förekomma. Du kommer även i denna tjänst vara ersättare för vårt 5-skift vid sjukdom/semester osv.

Arbetsbeskrivning

Nedan finner du exempel på vanligt förekommande arbetsuppgifter och ansvarsområden.

Exempel på arbetsuppgifter är:
 • felsökning på både enkla och högteknologiska maskiner
 • reparationer och utbyte av komponenter
 • förebyggande underhåll av processutrustning, både el och mekaniskt arbete
 • avrapportering av utfört arbete i vårt underhållssystem IDUS
 • förbättring av systemstöd för verksamheten
 • vara med i projekt och även driva projekt
Du kommer vidare att delta i våra förbättrings- och investeringsprojekt. Du ska tillsammans med produktionens medarbetare och underhållsavdelningen arbeta utifrån modellen "ständiga förbättringar" med givna standarder som stöd.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
 • gymnasial utbildning inom el
 • du har minst 5 års erfarenhet av liknande arbete
 • eftergymnasial utbildning inom el och automation är meriterande
 • erfarenhet från produktionslinjer eller från produktion av snabbrörliga livsmedelsprodukter är meriterande
 • du kommunicerar obehindrat muntligt och skriftligt på engelska och svenska då kontakt med svenska och utländska företag är vanligt förekommande
 • du har god datorvana och förmågan att lätt tillgodogöra dig teknisk dokumentation
 • kunskap i tyska språket meriterande men ej krav
Som person är du serviceinriktad, strukturerad, har god analytisk förmåga och är mål- och resultatinriktad. Du är initiativrik och fattar beslut på saklig grund. Du har lätt för att samarbeta och ta kontakt med kollegor på olika avdelningar. Att ha förmågan att arbeta i såväl små som stora grupper är en förutsättning för att lyckas i rollen som tekniker.

Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser och erfarenheter. Vi kommer att gå igenom ansökningarna efter hand och intervjuer kan komma att ske löpande.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 27 september

Tillträdesdag: efter överenskommelse

Varaktighet/arbetstid: tillsvidare/heltid/dagtid

Placeringsort: Grängesberg

För mer information om tjänsten: Kenneth Axelsson, operativ chef underhåll, 0240-500198 ellerKarin Eriksson, HR-specialist rekrytering, tel: 0240- 500 197.

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!
Mer info
Område Ludvika
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 13 nov 2020 (49 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 3,5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.