Lagledare till Tappningen

Lagledare till Tappningen

Vi söker nu handlingskraftiga lagledare till Tappningen! Drivs du av att leda och coacha medarbetare i team, driva förändring och arbeta mot uppsatta mål? Då har vi en tjänst för dig!

Vi växer och måste utöka med flera kollegor!

Avdelningsbeskrivning

Tappningen består av tre avdelningar med totalt åtta tappningslinjer där vi tappar öl, cider, vatten och läsk på glasflaskor, Åpet-flaskor, burk och fat. Totalt är vi 145 medarbetare inom tappningen.

Arbetsbeskrivning

Som lagledare ansvarar du för den dagliga driften för ett skift på en av våra tappningsavdelningar. Dina huvudsakliga uppgifter är att utveckla personal, effektivisera våra processer och jobba med ständiga förbättringar.

I dina arbetsuppgifter ingår att se till att teamets uppsatta mål, med avseende på hållbarhet, hälsa och säkerhet, kvalitet, produktivitet och ekonomi, uppnås och därtill att rutiner följs och effektiviseras.

Som ansvarig ledare arbetar du aktivt med att utbilda medarbetare inom olika områden, ser till att kvalitets-, hygien- och säkerhetsföreskrifter följs samt att skyddsutrustning används. Du förväntas även att ge instruktioner, följa upp, dokumentera samt stötta medarbetare i deras arbetsinsatser. Vidare har du bemanningsansvaret för ditt skiftlag. Du medverkar vid nyrekryteringar, håller i introduktion, PU-samtal samt ranking/lönesamtal för ditt skiftlag. Du ser även till att utvecklingsplaner för medarbetarna genomförs.

Rollen rapporterar till driftchef. Arbetstiden är 3-skift.

Bakgrund och erfarenhet
 • gymnasial utbildning med några års praktisk ledarerfarenhet eller haft någon form av personalansvar
 • utbildning inom ledarskap eller ekonomi är ett plus
 • kvalitets- och kostnadsmedvetenhet med praktiska exempel på hur du drivit dessa frågor t.ex. genom budgetansvar eller utveckling av teamets processer till det bättre
 • du har tidigare arbetat med tydliga uppsatta mål och är van att förändra och förbättra arbetssättet för att nå målet
 • erfarenhet från livsmedelsbranschen är meriterande
 • du har goda kunskaper i svenska och grundläggande kunskaper i engelska
 • god datavana är ett krav
Då du har en ledande roll lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper:
 • du har ett naturligt coachande förhållningssätt med ett genuint intresse av att leda människor och ett arbetssätt som uppmuntrar till samarbete, delaktighet och engagemang
 • du har ett eget driv och stöttar dina medarbetare och trivs med att ha ett stort ansvar i det dagliga arbetet
 • du är öppen, lyhörd och tydlig i din kommunikation
 • du är handlingskraftig och strukturerad samtidigt som du är flexibel
 • du är social och har lätt för att skapa goda relationer, både inom och utanför avdelningen
 • du prestigelös och är inte rädd för att hjälpa till där det behövs
Vi erbjuder dig
 • ett spännande jobb med möjlighet att påverka och förbättra verksamheten
 • att vara en del av en större förändringsresa
 • en möjlighet att utvecklas som ledare
Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat på ett utförligt sätt. Vi kommer att gå igenom ansökningarna efter hand och intervjuer kommer ske löpande.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. Det avtal vi går under för denna tjänst är Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 1 mars

Tillträdesdag: efter överenskommelse

Varaktighet/arbetstid: tillsvidare/heltid/skift

Placeringsort: Grängesberg

För mer information om tjänsten: Martin Perols, tappningschef, tel: 0240-88060.Karin Eriksson, HR-specialist rekrytering, tel: 0240- 500 197.

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!
Mer info
Område Ludvika
Yrkesroll Organisation & ledning, Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Tillverkning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 3,5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.