Inköpare

Inköpare

Nu söker vi en inköpare till vår produktionsenhet i Grängesberg! Till den här tjänsten söker vi dig som jobbat något eller några år inom inköp.

Inköpsavdelningen är en stabsfunktion inom Varuförsörjningen och har som huvuduppgift att teckna avtal och förse bryggerierna med material på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt. Avdelningen har idag åtta medarbetare.

Vi söker nu en inköpare som kommer ansvara för att löpande utveckla, driva och förvalta leverantörskontakter inom ett antal kategoriområden, inom indirekt- och tillsatsmaterial.

I arbetet ingår bland annat;
 • val av leverantör
 • leverantörsbedömningar
 • upphandling och offertförfarande
 • förhandling och avtalsskrivning
 • reklamationshantering
 • upplägg av avtal i vårt inköpssystem Proceedo
 • fakturahantering och uppföljning av priser
 • analysarbete i spendanalyssystemet Spendency
I detta arbete ligger stort fokus på intern dialog och samarbete, såväl som samarbete med leverantörer för att vidareutveckla inköpsarbetet. Du kommer också att medverka i utvecklingen av Spendrups inköpsorganisation för att ytterligare förbättra metoder, verktyg och processer.

Resor förekommer i tjänsten, främst till vårt huvudkontor i Stockholm och vår vattenfabrik i Hällefors.

Din profil
 • eftergymnasial utbildning inom inköp eller något/några års erfarenhet som inköpare
 • teknisk förståelse
 • goda kunskaper i Office 365
 • god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift
 • b-körkort
Som person

Som person får du saker att hända, du driver ditt arbete självständigt och är strukturerad. Du har förmåga att lyssna och förstå organisationens komplexitet för att tillgodose dess behov, däri ligger även att du behöver ha en teknisk förståelse. Du är en god kommunikatör och har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer.

Vi erbjuder dig
 • att arbeta i ett av Sveriges ledande livsmedelsföretag
 • möjlighet att utvecklas i en professionell inköpsorganisation
 • ett flexibelt arbete där du självständigt driver dina ansvarsområden framåt
Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser och erfarenheter.

Vi på Spendrups tror att våra medarbetares olikheter bidrar till vår framgång och vill att våra medarbetare ska spegla det samhälle vi lever i. För att utvärdera våra kandidater som uppfyller grundkraven så objektivt som möjlighet använder vi Alva Labs urvalstester. På så sätt kan vi hitta kandidater med störst sannolikhet att passa och trivas i rollen.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 31 januari 2021

Tillträdesdag: efter överenskommelse

Varaktighet/arbetstid: tillsvidare, heltid

Placeringsort: Grängesberg

För mer information om tjänsten: Michael Hällström, Inköpschef, 070-182 78 25 eller Karin Eriksson, HR-specialist rekrytering, tel: 0240- 500 197

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!
Mer info
Kontaktperson Karin Eriksson
Telefon 0240-88 000
Område Ludvika
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.