HR specialist -Rekrytering

HR specialist -Rekrytering

HR-funktionen fungerar som en strategisk och operativ affärspartner till organisationens chefer i deras personalarbete, såsom rekrytering, introduktion, kompetensutveckling, karriärplanering, ledarförsörjning, organisationsutveckling, arbetsmiljöfrågor, rehabilitering, och lönesättning. Ett kontinuerligt förändringsarbete pågår för att stärka och utveckla HR funktionen ytterligare. Även lönekontoret och kontorsservice ingår i HR. Idag är vi 20 personer som har placering i Grängesberg, Hällefors samt Vårby, Stockholm.

Då vår nuvarande kollega på denna tjänst sökt sig vidare efter nya utmaningar så rekryterar vi nu en ersättare. Tjänsten har placeringsort Grängesberg.

Ansvarsområden:

Tjänsten är bred och uppdelad på följande sätt:
  • Rekrytering
Ditt huvuduppdrag kommer ligga inom rekrytering. Du kommer att ansvara för hela processen från kravspecifikation till anställning. Du arbetar tillsammans med våra chefer och stötta dem efter behov. Rekryteringsprocessen omfattar framställning av kravspecifikationer, annonsskrivning, selektering av ansökningar, genomförande av intervjuer, referenstagning samt testning. Du kommer även att, tillsammans med den rekryterande chefen, ansvara för introduktion av nya medarbetare. Vår produktion och försäljning varierar över året och därmed bemanningsbehovet, vilket gör att rekryteringsbehovet ökar inför våra högsäsonger.
  • Employer Brand
I tjänsten ligger också att aktivt arbeta med vårt employer brand. Detta innebär att du förväntas arbeta strategiskt såväl som operativt med att aktivt förstärka vårt employer brand genom att utveckla och driva Spendrups positioneringsarbete bland studenter, arbetssökande samt våra medarbetare. Vi förväntar oss att du självständigt kan driva employer branding-frågor och tycker att det är roligt och givande att utveckla attraktionsaktiviteter. Arbetet är väldigt självständigt och du kommer att få ta stort ansvar redan från start.
  • HR generalist
Eftersom du ingår i vårt HR-team i Grängesberg kommer din tjänst ha inslag av HR-generalistansvar. Du kommer att arbeta nära kollegorna i övriga HR-relaterade ärenden, processer och projekt. Du kommer även att bidra till utvecklingen av vårt kompetensförsörjningsarbete där du som rekryteringsspecialist har en nyckelroll.


Kvalifikationer och personliga egenskaper:

  • akademisk examen inom personalvetenskap eller motsvarande inom HR, alternativt annan akademisk examen kompletterad med utbildning inom HR
  • några års erfarenhet av självständigt arbete med rekrytering och känner dig bekväm i intervjusituationen och urvalsprocessen
  • erfarenhet av övriga HR relaterade arbetsuppgifter är meriterande
  • god kunskap om funktionaliteten och drivkrafterna inom, digitala i allmänhet, och sociala medier i synnerhet
  • obehindrad hantering av Officepaketets huvudsakliga verktyg (Word, Excel, PowerPoint) samt väldigt god administrativ förmåga
Som person är du självgående, systematisk i ditt arbetssätt och är lyhörd genom att vara konsultativ samt proaktiv i sitt arbetssätt. Tjänsten kräver en social och relationsbyggande person med förmåga att samarbeta och ge stöd till organisationen. Vidare ser vi att du är prestigelös, serviceinriktad och känner dig trygg i att tala inför människor. Körkort är ett krav eftersom vi har vårt huvudkontor i Stockholm och ett bryggeri i Hällefors som du behöver besöka.

Vi kan erbjuda dig en bred och utvecklande tjänst där du har möjligheten att påverka och växa i en dynamisk miljö. Vi vill att våra medarbetare ska trivas, utvecklas och känna motivation samt engagemang för sina arbetsuppgifter.

Din ansökan:

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat på ett utförligt sätt och kopplar det till tjänsten. Vi kommer att gå igenom ansökningarna efter hand, men kommer inte ge besked eller bjuda in på intervju förrän efter att ansökningstiden är slut.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.
Samtliga tjänster på Spendrups omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.


Sista ansökningsdag: 2 december, 2018

Tillträdesdag: Snarast/enligt ök

Varaktighet/arbetstid: Tillsvidare/ heltid

För mer information om tjänsten: Anna Lindqvist, chef rekrytering & Employer Brand, 0733589288

Placeringsort: Grängesberg som ligger i södra Dalarna. Tätorter i trakten är Ludvika 15 km, Falun 78 km, Borlänge 58 km och Örebro 102 km.
Mer info
Område Ludvika
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 dec (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 3,5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.