Driftchef- drift och underhåll

Driftchef- drift och underhåll

Varuförsörjningen är den övergripande avdelningsbeteckningen för allt som rör framtagning och distribution av Spendrups produkter. Avdelningen består av underavdelningarna Produktion och Supply Chain samt de centrala funktionerna: Inköp, Teknik, Produktutveckling, Projektledning och Kvalitet.

Till logistikavdelningen, som är en underfunktion i Supply Chain, söker vi nu en ny driftchef till vår drift- och underhållsavdelning på Louis lager & Mads Returcentral, där du tillsammans med 15 medarbetare kommer vara nyckeln till en säker drift. Spendrups har investerat i en logistiklösning bestående av automattruckar från våra tappningslinjer, monorail som transporterar pallarna över riks- och järnväg till höglagret med tillhörande kranar och därefter toppmodern utrustning för utlastning. Du får en därför en fantastisk möjlighet att arbeta med modern utrustning och vi ser fram emot att tillsammans utveckla en avdelning som drivs av hög servicegrad och ständiga förbättringar.

Ansvarsområde:

Som driftchef kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara följande:

Drift:
 • Planering av underhåll
 • Schemaläggning
 • Inköp och förrådshantering
 • Koordinera uppgifter och ansvar för logistik i Grängesberg gällande krishantering, kemikaliehantering, fastighets- och säkerhetsfrågor
Övergripande:
 • Ständiga förbättringar inom underhåll med fokus på förebyggande underhåll
 • Budgetansvar
 • Tillser att arbetet utförs enligt gällande regelverk för arbetsmiljö och elsäkerhet
Du arbetar efter TPM-tänket, d.v.s. alla störningar och fel har vi noll acceptans för och arbetar aktivt med att finna roten och genom detta arbetssätt, bidra till en ökad output i produktionen samt uppfyllande gällande kvalitetsmål. I rollen ingår att analysera backdata från WMS varför du också är bekväm med Excel och liknande verktyg för att systematiskt förbättra anläggningens 'through put'. Du arbetar även med trimningsplaner samt att bredda gruppens kunskaper inom bl.a. PLC, processorientering samt vara med o säkerställa att rätt kunskap finns tillgänglig i verksamhetsområdet för 24h drift.

Vi använder underhållsprogram Idus till underhållsplanering/avrapportering/förrådshantering. Du kommer även att medverka i förbättrings- och projektgrupper och spelar en central roll i driften av vår anläggning.

Kvalifikationer och personliga egenskaper:
 • Gymnasie- eller högskoleutbildning med inriktning mot teknik/underhåll
 • Erfarenhet av att självständigt driva en avdelning/enhet
 • Erfarenhet och medvetenhet av ledarskap generellt och sitt egna
 • Erfarenhet av kompetenskartläggning & lönesättning
 • God vana att jobba med teknisk dokumentation på såväl svenska som engelska
 • Kunna uttrycka dig väl på engelska både i tal och skrift
 • Kunna hantera de vanliga programmen i Office365, Excel, Word, Outlook
 • Erfarenhet av underhållsprogram samt kunnande inom lagerstyrsystem
 • Erfarenhet av 5S är meriterande
Som person är du stresstålig och behåller lugnet i alla lägen. Eftersom arbetet är omväxlande och kräver stort eget kunnande och ansvar bör du vara en person som tycker om problemlösning och kan ta egna initiativ. Du har ett genuint tekniskt intresse samt vilja och förmåga att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiskt handlande. I ditt arbetssätt är du strukturerad, analytisk, med god samarbetsförmåga och hög flexibilitet.

Du arbetar självständigt och i grupp mot uppsatta mål och har god ansvarskänsla samt hög säkerhetskänsla. Vidare värdesätts att du som ledare på Spendrups kan kommunicerar öppet och tydligt, är engagerande och kan levererar resultat genom uthålligt affärsmannaskap, kreativitet, samarbete och delaktighet.

Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat på ett utförligt sätt. Vi kommer att gå igenom ansökningarna efter hand, men kommer inte ge besked eller bjuda in på intervju förrän efter att ansökningstiden är slut.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 2019-04-04

Tillträdesdag: enligt överenskommelse

Varaktighet/arbetstid: Heltid

Placeringsort: Grängesberg

För mer information om tjänsten: Karin Eriksson, rekryterare, tel: 073-9666596.

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar:

Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!
Nyckelord: Drift, Sprendrups, Logistik, Underhållsarbete, Chef, Dalarna, Bryggeri
Mer info
Område Ludvika
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 4 apr (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 3,5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.