Controller

Controller

Som controller på Spendrups Bryggeri får du arbeta nära verksamheten och snabbt se de konkreta effekterna av ditt arbete. Vi erbjuder en varierad och utvecklande tjänst med tydlig förankring i den dagliga verksamheten.

Avdelningsbeskrivning
Som en del av vårt team i Grängesberg/Stockholm kommer du arbeta i en organisation som verkar i en spännande bransch där det händer mycket. Du kommer att ha kontaktytor inom stora delar av vårt företag och rapporterar till Senior Controller för Varuförsörjningen.

Arbetsbeskrivning
Inom varuförsörjningen ansvarar vi för hela förädlingskedjan - från inköp av rå- och insatsmaterial till produktion, logistik och distribution till kunder. Som controller hos oss får du en bred roll där du kommer att ha kontakter främst inom detta område, men även andra delar av företaget. Du kommer att vara en del av ett team om fyra personer, men du kommer att samarbeta nära driftchefer och andra medarbetare inom produktion, logistik och distribution. Arbetsuppgifterna kan komma att innefatta bland annat:
  • upprättande av månadsbokslut med tillhörande rapportering
  • omkostnadsuppföljning
  • budget och prognos
  • investeringsuppföljning
  • projektarbete i utvecklingsprojekt etc
  • stödja chefer och andra i dagliga ekonomiska frågor
  • kalkylering samt uppföljning och analys av dessa
  • stötta övriga controllers i gruppen
Kravprofil & personliga egenskaper
Du har en civilekonomexamen, alternativt en examen inom industriell ekonomi eller relevant teknisk utbildning. Vi välkomnar ansökningar från nyexaminerade såväl som från dig som arbetat något eller några år inom ekonomifunktioner. Rollen kan delvis anpassas till din erfarenhetsnivå. Vi ser gärna att du är duktig i Excel och att du har ett intresse av att utveckla smarta lösningar utifrån olika datakällor.

För att du ska trivas hos oss är det viktigt att du är bekväm med att skapa nya relationer och att arbeta i team. Det är också viktigt att du har ett eget driv och nyfikenhet i att hitta nya infallsvinklar och att du inte räds problemlösning på ad-hoc-basis. Du är analytisk, initiativrik och har god känsla för såväl detaljer som helheten. Vidare är du kvalitetsmedveten, strukturerad och har förmåga att arbeta självständigt mot uppsatta mål och deadlines. Du behöver också en god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift, då rollen är utåtriktad och har många kontaktytor.

Då tjänsten kan innebära vissa resor till Hällefors och Stockholm är körkort ett krav.

Din ansökan

För denna tjänst behöver vi inte ditt cv eller personliga brev, du ansöker istället enkelt genom att svara på några korta urvalsfrågor. Om du uppfyller kraven kommer du även att få göra två urvalstester som skickas till din mejl. Dessa måste slutföras för att du ska vara aktuell i rekryteringsprocessen.

Varför använder vi urvalstestser?

Vi på Spendrups tror att våra medarbetares olikheter bidrar till vår framgång och vill att våra medarbetare ska spegla det samhälle vi lever i. För att utvärdera våra kandidater som uppfyller grundkraven så objektivt som möjlighet använder vi Alva Labs urvalstester. På så sätt kan vi hitta kandidater med störst sannolikhet att passa och trivas i rollen.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Sista ansökningsdag: 16 maj

Tillträdesdag: efter överenskommelse

Varaktighet/arbetstid: tillsvidare/heltid

Placeringsort: Grängesberg

För mer information om tjänsten: Fredrik Hägerfors, Senior Controller Varuförsörjningen, tel: 073-077 10 80, för mer information om rekryteringsprocessen, Karin Eriksson, HR-specialist rekrytering, tel: 0240- 500 197

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!
Mer info
Kontaktperson Karin Eriksson
Telefon 0240-88 000
Område Ludvika
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.