Automationstekniker

Automationstekniker

Avdelningsbeskrivning

Automationsavdelningen är en del av underhållsorganisationen och består av 14 medarbetare, varav 13 i Grängesberg och en i Hällefors där vi arbetar med automation inom produktionen. Vi jobbar främst med projekt, förbättringar och även felsökning, akut avhjälpning förekommer.

Arbetsbeskrivning

I rollen som automationstekniker kommer du i huvudsak att arbeta med att driva egna förbättringsuppdrag från idé till färdig funktion inkl. dokumentation. Du kommer att arbeta i hela förädlingskedjan, från brygghus till tappning. Kontaktytor är övriga automationstekniker, driftchefer, projektledare, tekniker i produktion och resterande medarbetare på underhåll.

Exempel på arbetsuppgifter är:
 • Uppgradering av maskiner, utbyte av PLC och HMI
 • El-konstruktion, exempelvis nya apparatskåp
 • Optimering av befintliga styrningar/maskiner
 • Vara behjälplig i större projekt med automationskompetens
Som automationstekniker arbetar du dagtid men övertid förekommer.

Kvalifikationer/krav och personliga egenskaper:
 • Gymnasial utbildning med teknisk inriktning mot el och automation är ett krav
 • Erfarenhet från projektarbete/projektledning.
 • Erfarenhet från processindustri inom styrning av maskiner och processutrustning.
 • Erfarenhet från Siemens Step7, Tia och WinCC
 • Erfarenhet av Profinet och andra bus-system.
 • Kunskap inom cad program för dokumentation.
 • Du har god datorvana och förmågan att lätt tillgodogöra dig teknisk dokumentation
Som person ser vi att du är serviceinriktad, strukturerad, har god analytisk förmåga och är mål- och resultatinriktad. Du är initiativrik och fattar beslut på saklig grund. Du har lätt för att samarbeta och ta kontakt med kollegor på olika avdelningar. Att ha förmågan att arbeta i såväl små som stora grupper är en förutsättning för att lyckas i rollen som automationstekniker. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i både svenska och engelska i tal och skrift då du i rollen har kontakt med både svenska och utländska leverantörer.

Sista ansökningsdag: 31 maj, urval sker löpande

Tillträdesdag: efter överenskommelse

Varaktighet/arbetstid: tillsvidare/heltid

Placeringsort: Grängesberg

För mer information om tjänsten: Ulf Gudmundsson, Automationschef, tel: 0701836938
För mer information om rekryteringsprocessen:
Paulina Öberg, HR-specialist rekrytering, paulina.oberg@spendrups.se

Din ansökan

För denna tjänst behöver vi inget personligt brev, du ansöker istället genom att svara på några korta urvalsfrågor och bifoga ditt CV. Om du uppfyller kraven kommer du även att få göra två urvalstester som skickas till din mejl. Dessa måste slutföras för att du ska vara aktuell i rekryteringsprocessen.

Varför använder vi urvalstestser?

Vi på Spendrups tror att våra medarbetares olikheter bidrar till vår framgång och vill att våra medarbetare ska spegla det samhälle vi lever i. För att utvärdera våra kandidater som uppfyller grundkraven så objektivt som möjlighet använder vi Alva Labs urvalstester. På så sätt kan vi hitta kandidater med störst sannolikhet att passa och trivas i rollen.

Slutkandidater kommer efter sitt godkännande att omfattas av en bakgrundskontroll.

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!
Mer info
Kontaktperson Paulina Öberg
Telefon 0704342979
Område Ludvika
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1 100 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och OMAKA. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.