Automationstekniker

Automationstekniker

Vill du jobba med automation på ett av Europas mest moderna och klimatsmarta bryggeri? Nu har vi en plats för dig som är nyfiken och inte rädd för att testa något nytt!

Avdelningen

Automationsavdelningen är en serviceavdelning på fyra medarbetare, tre i Grängesberg och en i Hällefors. Vi jobbar främst med projekt och förbättringar över hela bryggeriet. Vi har precis flyttat in i nya fräscha lokaler med verkstad tillhörande kontor.

Uppdraget

I rollen som automationstekniker kommer du i huvudsak att arbeta med att driva egna förbättringsprojekt från ide till färdig funktion inkl. dokumentation. Du kommer att arbeta i hela förädlingskedjan, från brygghus till tappning. Kontaktytor är övriga automationstekniker, driftchef, projektledare och resterande medarbetare på teknikavdelningen samt linjetekniker. Vi har nära kontakt med våra leverantörer som Siemens med flera. Avhjälpande underhåll förekommer men är inte avdelningens huvuduppgift.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • uppgradering av maskiner och utbyte av PLC och HMI
 • el-konstruktion som t.ex. elskåpbygge
 • optimering av befintliga styrningar/maskiner
 • vara behjälplig i större projekt med automationskompetens
 • avrapportering av utfört arbete i IDUS som är vårt underhållssystem
Som automationstekniker arbetar du dagtid men helgarbete förekommer då vi inte kommer åt vissa områden under veckorna när produktionen är igång.

Din profil
 • gymnasial utbildning inom el och automation eller likvärdig utbildning
 • minst 5 års arbetslivserfarenhet i likande roller
 • erfarenhet från processindustri inom styrning av maskiner och processutrustning
 • erfarenhet från Siemens Step7, Tia, Wincc, Profinet, och andra bus-system
 • erfarenhet från projektarbete
 • kunskap inom cad program för dokumentation
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska då du i rollen har kontakt med både svenska och utländska leverantörer
 • god datorvana och förmågan att lätt tillgodogöra dig teknisk dokumentation
Som person är du serviceinriktad, strukturerad, har god analytisk förmåga och är mål- och resultatinriktad för driva uppdrag i mål. Du är initiativrik och fattar beslut på saklig grund. Du har lätt för att samarbeta och ta kontakt med kollegor på olika avdelningar. Du vet vad det innebär att leda andra då du har en ledande roll i de projekt som du driver. Då vi är en liten grupp är personkemin viktig för att skapa ett sammansvetsat team.

Vi erbjuder dig
 • ett jobb där du får arbeta med den senaste tekniken inom automation, process och maskinteknik
 • kompetensutveckling- vi håller oss uppdaterade om vad som händer inom vårt område genom t.ex. utbildningar och mässor
 • en plats i ett härligt arbetsteam som jobbar tätt ihop
Automationsavdelningen uppmärksammades i Siemens Automationsnytt i och med bygget av vår nya returglasanläggning, läs artikeln här.

Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser och erfarenheter.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 20 oktober

Tillträdesdag: efter överenskommelse

Varaktighet/arbetstid: tillsvidare/heltid/dagtid

Placeringsort: Grängesberg

För mer information om tjänsten: Magnus Persson, driftchef Automation, tel: 070-3098079, Karin Eriksson, rekryterare, tel: 073-9666596.

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!

Nyckelord: automationstekniker, automation, tekniker, el och automation, Spendrups Bryggeri, Spendrups, bryggeri.
Mer info
Område Ludvika
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 3,5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.