Bantekniker

Bantekniker

Hej där! Vi på Infranord AB söker fler duktiga medarbetare till vårt team av härliga kollegor.

Är du en noggrann och driven bantekniker med stort säkerhetstänk? I så fall kommer du att trivas som en i gänget på Infranord Region Mitt med placering i Ludvika!

Arbetsuppgifter:

Som bantekniker kommer du att ingå i ett team som arbetar med drift och underhåll av järnväg samt med viss nybyggnation/komponentsbyten. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är förebyggande underhåll och felavhjälpning i spår och växlar.
Som medarbetare hos oss är det viktigt att du fokuserar på säkerhet och känner ett ansvar av att bidra till Infranord affärer.

I din roll som bantekniker är det viktigt att:
  • Säkerställa hög kvalitet och nogranhet i det arbete du gör
  • Efterleva god affärsetik i mötet med andra aktörer
  • Vara en god förebild som bidrar till ett bra arbetsklimat, där alla respekteras för den de är
  • Ta dig an dina tilldelade arbetsuppgifter på ett ansvarsfullt sätt samt uppmärksamma, agera och hantera avvikelser som uppstår inom ansvarsområde.
  • Du ska arbeta med säkerhet i fokus enligt fastställda föreskrifter och rutiner som styr genomförandet av våra uppdrag
Kvalifikationer:

Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning och vi ser gärna att du har en banteknisk vidareutbildning. Erfarenhet från järnvägsbranschen är meriterande. Du har möjlighet att vara flexibel eftersom resor, beredskap i hemmet samt helg- och nattarbete förekommer. Du måste även ha möjlighet att arbeta på annan ort när verksamheten kräver det. B-körkort är ett krav, det är meriterande om du har behörighet att framföra spårgående fordon.

Förutom banteknik så ser vi meriterande på följande kompetensområden; säkerhetsbesiktning, spårsvets- el- eller signalteknik.

För tjänsten ser vi god flexibilitet och service som viktigt för att kunna leverera det vi utlovar till våra kunder. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där du är öppensinnig, uppmärksam, noggrann och sätter säkerhet främst. Vi ser gärna att du har vana av att jobba med fokus mot mål och tidsramar.

Många arbetsuppgifter kräver god fysik och en godkänd hälsoundersökning för säkerhetstjänst genomförs innan beslut om anställning fattas. Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället och ser därför gärna att kvinnor och män i olika åldrar och med olika bakgrund söker till oss.

Kontaktpersoner:

Platschef Tommie Mattsson 010-121 70 17

Fackliga kontaktpersoner:
ST Anna-Karin Westman 010-121 4303
Seko Håkan Andersson 010-121 1557

Ansökan:

Urval sker löpande. Du är välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Infranord lägger stor vikt vid säkerhet och därmed även vid att vi har en drogfri arbetsplats. Vi utför därför alltid alkohol- och drogtester vid nyanställning och tillämpar även slumpvisa alkohol- och drogtester.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Infranord är marknadens ledande järnvägsentreprenör. Vi bygger och underhåller järnväg med fokus på kundnytta, säkerhet och hållbarhet. Majoriteten av våra cirka 1800 medarbetare arbetar inom ban-, el-, signal och tele eller mätteknik. Vi har också medarbetare som arbetar inom verkstad med spårgående fordon. Vår ambition är att maximera effekten av varje investerad järnvägskrona.

Infranord - Spåret till framtiden.
Mer info
Område Ludvika
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Infranord är Sveriges och Nordens ledande järnvägsentreprenör. Fokus ligger på att underhålla och modernisera dagens järnvägar samt att utveckla och bygga spåret mot framtiden. Våra 3 000 medarbetare finns över hela landet och vi omsätter 4,5 miljarder kronor. Infranord hette tidigare Banverket Produktion.