Filter design ingenjör sökes!

Filter design ingenjör sökes!

Vill du arbeta på ett världsledande företag inom teknologin? Är du intresserad av ett tekniskt stimulerande jobb som kombinerar högspänning och frekvenser? Sök idag eller tipsa en vän!

Dina arbetsuppgifter

Som Filter design-ingenjör kommer du att vara en del av kundens filtergrupp där jobbet innebär att kombinera högspänning och frekvens. Vi ser gärna att du behärskar toppmoderna filterberäkningar samt utmaningen att arbeta i stora projekt. Arbetet utspelar sig i en mycket internationell miljö där internationella resor kommer att vara en del av jobbet.
Arbetsuppgifter:
  • Vara delaktig i utvärderandet av filtrering för att utforma filter så att de är i drift 30 år eller mer. Det innebär också att utvärdera och påverka hur HVDC-omvandlarstyrningen påverkar övertonerna. Detta utförs genom att göra avancerad systemsimulering av HVDC-omvandlare, anslutna växelströmsnätverk och likströmsöverförningslänkar.
  • Arbeta med landbaserade omvandlarstationer såväl som offshore-omvandlarstationer, t.ex. för anslutning av vindparker
  • Vara delaktig i utformningen av HVDC-omvandlarstationer tills verifieringsmätningar är på plats.
Din profil

Vi söker dig som har:
  • Kandidatexamen eller masterexamen i elektroteknik, elkraft eller teknisk fysik
  • Grundläggande kunskap om verktyg som PSCAD och MATLAB
  • Engelska i tal och skrift
Meriterande:
  • Erfarenhet från området
  • Svenska alternativt annat språk
Personlighet:
För att passa in i rollen ser vi att du använder din kommunikationsförmåga när du samarbetar med andra avdelningar, kunder, projektorganisationer och leverantörer. Du har en pedagogisk förmåga att motivera och övertyga i olika situationer som rör verksamheten.

Villkor

Placeringsort: Ludvika
Lön: Enligt överenskommelse
Start: 2021
Omfattning: Heltid
Mer info
Område Ludvika
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 29 jan 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Vår kund är globala och världsledande i området. De är banbrytande teknologiledare som hjälper till att öka tillgången till prisvärd, pålitlig, hållbar och modern energi för alla.

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera unga talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du vara anställd av oss på Framtiden och arbeta som konsult hos ett av våra kundföretag.