Familjebehandlare och behandlare med inriktning beroende till nysatsning

Familjebehandlare och behandlare med inriktning beroende till nysatsning

Lomma kommun erbjuder en attraktiv och trygg livsmiljö mitt i Öresundsregionen. Här vill människor leva, verka och utvecklas. Vi värnar om invånarna, miljön och havet. Lomma kommun står för utveckling och hög kvalitet. I Lomma kommun arbetar vi med en värdegrund som utgår från orden öppenhet, respekt och ansvar. Vår värdegrund ger uttryck för ett synsätt som guidar våra medarbetare i vardagen. Engagerade medarbetare driver utvecklingen framåt och gör Lomma kommun till en arbetsgivare som stimulerar glädje och engagemang. Välkommen att arbeta tillsammans med oss!

Som medarbetare i Lomma kommun erbjuds du friskvårdsbidrag, semesterväxling och flextid. Att kombinera arbete med föräldraskap är en självklarhet för oss.

Behandlingsteamet är en del av Individ- och familjeomsorgens öppenvård. Behandlingsteamets uppdragsområde är brett och erbjuder familjebehandling, förebyggande föräldrastöd enskilt och i grupp, behandling av beroende, krisstöd, närståendestöd och medling. Du kommer att ingå i ett team om sex personer med gedigen kompetens av socialt arbete. Vår vision är att vi, liksom övriga avdelningar inom Socialförvaltningen, ska ta klivet mot att bli Sveriges bästa socialtjänst under 2021. Det gör vi genom att vara innovativa, modiga och digitala och samskapa stöd och service ihop med dem vi är till för. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill bygga upp vårt behandlingsteam och vara en del av vår spännande kvalitetsresa!

Individ- och familjeomsorgen satsar nu på att utveckla och expandera kommunens öppenvård i syfte att kunna hantera merparten av våra ärenden internt. Vi erbjuder fyra intressanta och omväxlande tjänster, en som behandlare med inriktning beroende och tre som familjebehandlare, i en växande organisation där du får möjlighet till stort eget ansvar och utrymme att använda din kreativitet.

Som behandlare med inriktning beroende kommer ditt uppdrag vara att både självständigt och tillsammans med övriga i teamet arbeta med ungdomar och vuxna med olika sorters beroendeproblematik. Du kommer att möta personer med begynnande problematik såväl som personer med ett mer utvecklat beroende. Ditt arbete anpassas utifrån individens behov och är motiverande, behandlande och/eller eftervårdande. Allt i samarbete med andra aktörer som är relevanta runt omkring personen.

Som familjebehandlare sker arbetet gentemot målgruppen barn, unga och deras familjer med behov av stöd och insatser p g a relationsproblematik, bristande omsorgsförmåga och beteendeproblematik. Du kommer att arbeta med familjer i olika konstellationer och på olika platser, både i hemmet, i våra lokaler eller på fältet där ungdomen befinner sig. Innehållet i behandlingsarbetet är individuellt anpassat utifrån barnets/ungdomens behov och formas tillsammans med barnen, ungdomarna och deras föräldrar utifrån uppdraget. Du arbetar på uppdrag av uppföljningsansvariga socionomer som du har ett nära samarbete med. Arbetet som behandlare hos oss bedrivs utifrån evidensbaserade metoder och beprövade erfarenheter. Dokumentationen sker i Journal Digital.

För båda inriktningarna krävs det att du har en socionomexamen eller en annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Likaså behöver du ha en god förståelse för hur man arbetar med uppdrag i en beställar-utförare organisation liksom goda kunskaper i social dokumentation. För att lyckas i din roll bör du vara flexibel utifrån ditt uppdrag, ha ett systemiskt och salutogent förhållningssätt samt god förmåga att skapa hållbara relationer. Du är också nyfiken och ödmjuk inför andra människors livssituation. För att trivas hos oss tror vi att du är resultatinriktad och har egen drivkraft i ditt arbete. Vår målsättning är att vi tillsammans ska vara prestigelösa, glada, utvecklingsorienterade och intresserade av kunskapsbaserad och brukarorienterad dialog. Då teamet befinner sig i en uppbyggnadsfas söker vi dig som har intresse av att aktivt delta och bidra i detta spännande utvecklingsarbete. Ditt bidrag kommer påverka hur bra vår verksamhet kan bli!

Utöver ovanstående krävs det till tjänsten som behandlare med inriktning beroende att du har utbildning och yrkeserfarenhet av behandlingsarbete inom beroendeområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av evidensbaserade behandlingsmetoder så som 12-stegsbehandling, kriminalitet som livsstil eller liknande samt att du har tidigare erfarenhet av att hålla i gruppaktiviteter för målgruppen och deras anhöriga.

För de tre tjänsterna som Familjebehandlare krävs det att du har tidigare yrkeserfarenhet av behandlingsarbete med barn, ungdomar och familjer och det är en fördel om du även har erfarenhet av tidigare arbete inom socialtjänst. Det är meriterande om du har minst en av följande vidareutbildningar eller metoder: Grundläggande psykoterapiutbildning i Familjeterapi (steg 1), FFT, IHF, marte meo samt att du är utbildad i och har erfarenhet att hålla CAP, BIFF eller föräldrastödsgrupper.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid

Ansök senast: 2020-08-16

Vill du veta mer? Kontakta:

Camilla Levison Enhetschef 0733-411340 eller Sara Törnkrantz, SSR, 040-6411000

Övrigt:

För samtliga tjänster är det önskvärt att du som söker har B-körkort.

Utdrag ur belastningsregister kommer att begäras vid anställning. Kuvertet ska vara oöppnat vid överlämnandet.

I Lomma kommun har vi valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Lomma kommun arbetar för lika rättigheter och möjligheter som motverkar diskriminering. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. I Lomma kommun är alla lika unika.
Mer info
Område Lomma
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://lomma.se/
Sista ansökningsdag 16 aug 2020 (3 dagar kvar)