Controller

Controller

Utvecklingsinriktad controller till Lomma kommun

Arbetsplatsbeskrivning

Lomma kommun erbjuder en attraktiv och trygg livsmiljö mitt i Öresundsregionen. Här vill människor leva, verka och utvecklas. Vi värnar om invånarna, miljön och havet. Lomma kommun står för utveckling och hög kvalitet.

I Lomma kommun arbetar vi med en värdegrund som utgår från orden öppenhet, respekt och ansvar. Vår värdegrund ger uttryck för ett synsätt som guidar våra medarbetare i vardagen. Engagerade medarbetare driver utvecklingen framåt och gör Lomma kommun till en arbetsgivare som stimulerar glädje och engagemang. Välkommen att arbeta tillsammans med oss!

Vi söker nu två utvecklingsinriktade controllers till ekonomiavdelningen som är placerad under kommunledningskontoret, kommunstyrelsens förvaltning. Ekonomiavdelningen består av 13 personer som tillsammans ansvarar för kommunens ekonomistyrning, processerna kring budget och rapportering, redovisning, finansfrågor, upphandling, e-handel samt beslutsstöd.

Arbetsbeskrivning

Som controller i Lomma kommun har du samordningsansvar för förvaltningens ekonomiprocesser samt är föredragande i nämnden. Du stödjer förvaltningen i arbetet med budget, uppföljning, analyser och utvecklingsarbete. Tillsammans med övriga kollegor på ekonomiavdelningen säkerställer du att våra chefer och politiker har de bästa förutsättningarna att leda och styra verksamheten med fokus på kommunens övergripande mål: kvalitet i framkant, hållbarhet, trygghet och kommunikation.

Vi söker nu två controllers som kommer arbeta med antingen förvaltningen för utbildning, kost, kultur och fritid (UKF) eller samhällsbyggnadsförvaltningen.
  • UKF ansvarar mot två nämnder och i denna tjänst är du nämndsansvarig controller för Kultur- och fritidsnämnden. Förutom verksamheterna inom kultur och fritid har du även ansvar för delar inom Barn- och utbildningsnämndens verksamhet tillsammans med nämndsansvarig controller.
  • Samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar mot både Tekniska nämnden och Miljö- och byggnadsnämnden. Förutom driftsfrågor ingår även kommunens exploateringsredovisning och majoriteten av investeringsprojekten med fokus på fastighetsinvesteringar och anläggningar.
Du arbetar stödjande till förvaltningschef samt övriga chefer. Du arbetar nära dina kollegor på ekonomiavdelningen och tillsammans säkerställer ni effektiva gemensamma processer, arbetar med förbättringsarbete och best practise. Som controller ansvarar du för budgetarbete, prognoser, kvalitetssäkrad rapportering och bokslut. Du arbetar även med analysarbete och utvecklar ekonomistyrningen tillsammans verksamheterna inom förvaltningen.

I din roll arbetar du med utvecklingsprojekt och omvärldsbevakning. Du får vara med att utveckla ekonomifunktionen som aktivt stödjer utvecklingen av kommunens verksamhet och ger cheferna rätt förutsättningar att leda sina verksamheter. Du är även involverad i att utveckla användningen av våra gemensamma system och verktyg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomexamen från universitet eller högskola och som har flerårig yrkeserfarenhet. Erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i kommunal verksamhet är meriterande men du kan även komma med andra erfarenheter. Du har god analytisk förmåga, kan se helheter och är duktig på att kommunicera i tal och skrift. Vi förutsätter att du har lätt för att använda olika IT-stöd i ditt arbete.

I arbetet ingår att delta i det förändrings- och utvecklingsarbete som sker inom ekonomistyrningens ramar. Det är därför meriterande om du har erfarenhet från att utveckla ekonomiska styrmodeller, fördelningssystem samt framtagande av nyckeltal.

Eftersom du i ditt arbete kommer att ha många kontakter är det viktigt att du är utåtriktad, positiv, lyhörd och har en utpräglad servicekänsla. Du har förmåga att skapa förtroende, har lätt för att samarbeta och har god pedagogisk förmåga. Du är initiativrik, proaktiv och kommer i mål med dina uppgifter. Att du är noggrann är en självklarhet.

Anställningens omfattning

Heltid

Ansökan

Referensnummer: 46-2021

Sista ansökningsdag: 2021-05-16

Anställning

Tillsvidareanställning

Kontakt

Samuel Sköld, Ekonomichef

0733-41 11 77

Övrigt

Som medarbetare i Lomma kommun erbjuds du friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterväxling. Att kombinera arbete med föräldraskap är en självklarhet för oss.

Lomma kommun arbetar för lika rättigheter och möjligheter som motverkar diskriminering. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. I Lomma kommun är alla lika unika!

I Lomma kommun har vi valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-693 693.
Mer info
Kontaktperson Samuel Sköld
Telefon 0733-41 11 77
Område Lomma
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://lomma.se/arbete-och-naringsliv/jobba-hos-oss.html?closeLevel=1
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (3 dagar kvar)