Biträdande rektorer med inriktning åk F - 3

Biträdande rektorer med inriktning åk F - 3

Om arbetsplatsen
Lomma kommun erbjuder en attraktiv och trygg livsmiljö mitt i Öresundsregionen. Här vill människor leva, verka och utvecklas. Vi värnar om invånarna, miljön och havet. Lomma kommun står för utveckling och hög kvalitet.

I Lomma kommun arbetar vi med en värdegrund som utgår från orden öppenhet, respekt och ansvar. Vår värdegrund ger uttryck för ett synsätt som guidar våra medarbetare i vardagen. Engagerade medarbetare driver utvecklingen framåt och gör Lomma kommun till en arbetsgivare som stimulerar glädje och engagemang. Välkommen att arbeta tillsammans med oss!

Är du vår nya kollega?

Så roligt att just du läser detta. Är du en engagerad person med lärarutbildning som vill vara med och påverka framtiden till det bättre? Är du seriös samtidigt som du kan vara rolig? Är du bra på att nå och bemöta andra människor? Tycker du att arbetslivet ska vara mer än en grå vardag? Är det viktigt för dig med tydliga och utmanande mål? Då kan det vara just dig vi letar efter till vårt skolledningsteam.

Pilängskolan har nya och moderna verksamhetsanpassade lokaler och medarbetarengagemanget på skolan är högt. Eleverna får en bra start i livet här. I Lomma kommun är skolorna ett flaggskepp och vi som arbetar här är stolta över att representera den här viktiga delen av kommunens verksamhet.

Pilängskolan kommer inför läsåret 2020/2021 att vara större än tidigare. Detta eftersom Alléskolan och Pilängskolan from och med augusti 2021 kommer att bilda en skolenhet. Totalt kommer det att vara ca 900 elever från förskoleklass till årskurs 9. Det här innebär att vi tillsammans i det nya ledningsteamet kommer att sätta kulturen och riktningen för den nya organisationen.

Vi tror att tillsammans är vi både bättre och klokare än var och en för sig. Självklart kommer du som nyanställd att få möjlighet att ha en mentor under din första termin. Vi tror på att om du får det bra så får medarbetarna och eleverna det bra.

Som biträdande rektor ingår du i en ledningsgrupp bestående av rektor samt fyra biträdande rektorer. Tillsammans arbetar vi med övergripande verksamhetsfrågor och genom feedback och dialog gör varandra ännu bättre i våra olika ansvarsområden.

"Tillsammans i samtid för varje barns framtid" är vår förvaltningsgemensamma vision. Bultar ditt hjärta lite extra nu, hoppas vi att du skickar in din ansökan.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta tillsammans med rektor, biträdande rektorer, pedagoger och andra medarbetare för att utveckla Pilängskolan, åk F - 9. Du är underställd rektor och kommer att ha ett ledningsansvar.

Tillsammans med övriga grundskolor arbetar vi för ett gemensamt tänk kring kvalitet, elevhälsa och mer övergripande stödstrukturer för att ge våra elever i Lomma kommun det allra bästa. Utöver detta tillkommer övergripande uppdrag och administrativa ledningsuppgifter.

I ditt uppdrag ingår verksamhetsansvar för arbetslag inom årskurserna F - 3. I tjänsten ingår elev- och personalansvar för ditt verksamhetsområde. Resultat- och kvalitetsarbetet drivs i en kontinuerlig dialog med medarbetarna.

I din roll som pedagogisk ledare arbetar du aktivt med skolans värdegrund och uppsatta mål. Du både stödjer och utmanar pedagogerna i deras arbete för att främja kvaliteten på undervisningen och elevernas utveckling.

Tjänsten innefattar lednings-, utvecklings- och uppföljningsansvar. Uppföljning och utvecklingsarbete utgör en betydande del av arbetsuppgifterna och du förväntas aktivt driva utvecklingen framåt inom områdena pedagogik och systematiskt kvalitetsarbete.

Kvalifikationer
Du har akademisk examen med pedagogisk inriktning och erfarenhet av arbete i skolverksamhet. Tidigare erfarenhet som biträdande rektor eller annat ledaruppdrag inom skolverksamhet är meriterande. Det är meriterande med rektorsutbildning eller annan ledarskapsutbildning.

Du är uppdaterad gällande aktuell skolforskning, skollag och skolans övriga styrdokument. Du har goda ledaregenskaper och är en tydlig pedagogisk ledare som initierar och håller i kvalitetsarbete. Din goda kommunikativa förmåga gör att du är lyhörd och har lätt för att påverka.

Vi värdesätter god förmåga att arbeta självständigt och samverka med kollegor/medarbetare och andra professioner. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet liksom förmåga att bygga förtroendefulla relationer till elever, föräldrar och kollegor/medarbetare. Som person är du prestigelös, inlyssnande och drivande i att skapa delaktighet. Du har nära till skratt och gillar humor.

Anställningens omfattning
Tillträde i augusti 2021 eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan
Referensnummer:110-2020

Övrigt
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Som medarbetare i Lomma kommun erbjuds du friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterväxling. Att kombinera arbete med föräldraskap är en självklarhet för oss.

Lomma kommun arbetar för lika rättigheter och möjligheter som motverkar diskriminering. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. I Lomma kommun är alla lika unika!

I Lomma kommun har vi valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-693 693.
Mer info
Område Lomma
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 feb 2021 (32 dagar kvar)