Strategisk inköpare till KåKå

Strategisk inköpare till KåKå

Job description:

Om tjänsten

En av våra strategiska Inköpare på området Bake off och Mat har nu valt att gå vidare inom koncernen och vi söker därför efter en erfaren ersättare. Tjänsten innebär bland annat att:
  • Säkra en stabil leverantörsbas som är finansiellt stark, tekniskt kompetent och strategiskt anpassad
  • Genomföra kontinuerliga leverantörsbedömningar
  • Tillsammans med Sortimentschef och kategori- och inköpsdirektör, definiera övergripande strategi för det egna området med mål och utmaningar för sig själv och organisationen
  • Utveckla, förankra och implementera inköpsstrategier för tilldelade kategorier med syfte att åstadkomma korta- och långsiktiga besparingsmål
  • Leda tvärfunktionella förbättringsprojekt genom att strukturera och förhandla långsiktiga ramavtal samt leda leverantörsrelationer och dessas prestation. Implementera leverantörsavtal till alla berörda i organisationen
  • Koordinera alla affärsaktiviteter som behövs för att fatta inköpsbeslut, vilka genererar bra kvalitet, tillförlitlighet och värde genom utveckling av starka affärsrelationer och starka strategiska allianser
  • Koordinerar KåKå´s del av centrala inköpsprojekt inom Orkla
  • Bidrar till samarbete och ökade synergier inom Orkla Food Ingredients
  • Supporta och stödja säljorganisationen med relevant information för förhandlingar med kund
Vem trivs här?

För att trivas och lyckas i rollen som strategisk inköpare så har du minst 3 års relevant erfarenhet inom inköp. Du har eftergymnasial utbildning inom Inköp, Ekonomi eller Supply Chain Management. Har du dessutom erfarenhet från livsmedelsbranschen så är det meriterande. Du behärskar engelska både i tal och skrift. Du har ett inre driv, kan leda dig själv, är prestigelös, pålitlig och modig. På KåKå gillar vi självständiga människor som vågar ta beslut. Du trivs med att driva projekt, arbeta stundtals i högt tempo och navigera mellan högt och lågt, kort och lång sikt och ha en god förmåga att föra en konstruktiv dialog med stakeholders såväl internt som externt.

Övrigt

Vi erbjuder Dig ett stimulerande arbete i ett spännande och framgångsrikt bolag inom Orkla-koncernen med högkvalitativa produkter, ett gott kamratgäng och en varm företagskultur. Du får möjlighet till såväl personlig som professionell utveckling både på KåKå och via Orkla. Din placeringsort blir Lomma och du kommer rapportera till vår Kategori- och Inköpsdirektör.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta vår Kategori och Inköpsdirektör Cecilia Nilsson, på telefonnummer 0768-42 66 55 eller via mail Cecilia.Nilsson@kaka.se eller HR-Direktör Erica Fahlin, Erica.Fahlin@kaka.se. Din ansökan önskar vi snarast, då vi löpande jobbar med urval och intervjuer så vänta inte med att skicka in din ansökan. Tillträde är så snart det är möjligt och sista ansökningsdag är den 10 juli. Vi tar ej emot ansökan via mail.

Är du tårtbiten vi saknar? - Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Lomma
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp, Övrigt
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 juli 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du att det skulle vara intressant att arbeta som strategisk inköpare till kategorierna bake off och mat? Brinner du för att utveckla, förankra och implementera inköpsstrategier? Gillar du att definiera övergripande strategier och leda tvärprofessionella förbättringsprojekt? Har du erfarenhet av att implementera och bedöma leverantörsavtal? Vill du arbeta på Sveriges ledande leverantör av bageriingredienser och tillbehör till bagerier, konditorier och bageriindustrier? Trivs du dessutom i ett växande bolag som värderar gemenskap, entreprenörskap, innovation och att vi hjälper varandra? Då ska du söka denna spännande tjänst idag!

Om företaget

Välkommen till KåKå! Sedan 1927 har vi varit en innovativ och drivande aktör på den svenska bagerimarknaden. 1999 ingick KåKå i Orkla-koncernen och har därmed tillgång till Skandinaviens mest omfattande produktion av bageriingredienser. KåKå äger även Jästbolag som är Sveriges enda jästfabrik och Werners Gourmetservice som är en ledande leverantör på premiumprodukter till restauranger och konditorier - allt för att våra kunder ska få ett brett och konkurrenskraftigt produktsortiment att välja från! På KåKå är vi 155 medarbetare där många trivs och stannat länge och tillsammans hjälper vi våra kunder att lyckas genom att leverera produkter, stärka deras profil, lönsamhet och utgår från visionen att vara "Det naturliga valet för goda affärer". Vårt huvudkontor ligger i Lomma och vi finns även i Örebro, Göteborg och Stockholm. Vi lever efter värdeorden modig, inspirerande och pålitlig som genomsyrar allt vi gör. Att arbeta på KåKå är att vara med på en inspirerande resa där vi har en stark entreprenöriell kultur som präglas av framåtanda, viljan att utvecklas och vi letar efter människor som vill skapa något vi alla kan vara stolta över tillsammans!