Strategisk Inköpare

Strategisk Inköpare

Till vår Inköpsavdelning söker vi en

Affärsdriven

Strategisk Inköpare

KåKå har sedan 1927 varit en innovativ och drivande aktör på den svenska bagerimarknaden. Idag är KåKå Sveriges ledande leverantör av bageriingredienser och tillbehör till bagerier, konditorier och bageriindustrier.

KåKå är en del av Orkla-koncernen och har därmed tillgång till Skandinaviens mest omfattande produktion av bageriingredienser genom våra systerbolag. Dessutom samarbetar vi med internationellt framstående producenter.

Vår Strategiska Inköpare på affärsområdet Bageri går vidare till nya utmaningar inom Orkla-koncernen och vi söker därför efter en erfaren ersättare.

I din roll kommer du att:

Säkra en stabil leverantörsbas som är finansiellt stark, tekniskt kompetent och strategiskt anpassad. Genomföra kontinuerliga leverantörsbedömningar.
  • Tillsammans med Produktutvecklingsansvarig definiera övergripande strategi för tilldelade kategorier med mål och utmaningar för sig själv och organisationen.
  • Utveckla, förankra och implementera inköpsstrategier för tilldelade kategorier med syfte att åstadkomma korta- och långsiktiga besparingsmål.
  • Leda tvärfunktionella förbättringsprojekt genom att Strukturera och förhandla långsiktiga ramavtal samt leda leverantörsrelationer och dessas prestation. Implementera leverantörsavtal till alla berörda i organisationen.
  • Koordinera alla affärsaktiviteter som behövs för att fatta inköpsbeslut, vilka genererar bra kvalitet, tillförlitlighet och värde genom utveckling av starka affärsrelationer och starka strategiska allianser.
  • Koordinerar KåKå´s del av centrala inköpsprojekt inom Orkla.
  • Bidrar till samarbete och ökade synergier inom Orkla Food Ingredients.
  • Behärskar engelska i tal och skrift.
  • Erfarenhet från Bageri/livsmedel är meriterande.
Du som söker skall ha minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet och eftergymnasial utbildning inom Inköp, Ekonomi eller Supply Chain Management.

På KåKå gillar vi självständiga människor som vågar ta ett beslut. Därför får du en mycket fri roll att ansvara för din kategori och dina kunder för att skapa långsiktiga och djupa kundrelationer.

Du har ett gott affärssinne och du trivs i en organisation där samarbete är avgörande och du ser hellre möjligheter än begränsningar. Vi backar upp dig med Sveriges starkaste säljorganisation och innovationsteam, och har dessutom produktspecialister och produktionsförankring i egna fabriker inom Orkla koncernen.

Vi erbjuder Dig ett stimulerande arbete med högkvalitativa produkter och ett gott kamratgäng. Du får möjlighet till såväl personlig som professionell utveckling.

Placeringsort Lomma med referens till Kategori- och Inköpsdirektör.

Frågor besvaras av vår Kategori- och Inköpsdirektör Cecilia Nilsson,

0768-42 66 55 eller vår HR Chef, Peder Mattsson på tel 0709-10 03 10.

Då intervjuer och urval sker löpande ser vi gärna att du ansöker snarast, dock senast 30 Januari 2021.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Lomma
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 feb 2021 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

KåKå AB är Sveriges ledande leverantör av produkter och ingredienser, såsom råvaror, färdigvaror och emballage till alla som bakar och säljer bagerivaror. Vi omsätter ca 1 miljard SEK och har vårt huvudkontor utanför Malmö med filialer i Stockholm, Örebro och Göteborg. Där jobbar ca 155 passionerade medarbetare som varje dag brinner för produkter och kunder. KåKå ingår i Orkla Food Ingredients (OFI) som är en av Orkla ASA´s fyra livsmedelsdivisioner. www.kaka.se