Försökstekniker - Hushållningssällskapet Skåne

Försökstekniker - Hushållningssällskapet Skåne

Nu söker Hushållningssällskapet Skåne en Försökstekniker. Har du stort intresse för lantbruk och vill du vara med att utveckla växtodlingen i Sverige? Då kommer du trivas hos oss och vi med dig!

Om tjänsten

Hushållningssällskapet Skåne bedriver en mycket välrenommerad fältförsöksverksamhet med sina ca 450 försök om året, där kvalitet och utveckling är ledstjärnor. Nu erbjuder vi en spännande möjlighet att få arbeta med ett utvecklande jobb inom svensk växtodling tillsammans med ett engagerat och stöttande team. Vårt fokus är att utföra växtodlingsförsök med hög vetenskaplig kvalitet med modern utrustning i alla tänkbara grödor till nytta och lönsamhet för svenskt lantbruk. Vi genomför fältförsök inom sortprovning, växtskydd, ogräskontroll, växtnäring, jordbearbetning med mera.

Vi erbjuder stimulerande och roligt arbete med varierande uppgifter under året beroende på säsong. Utgångspunkten för ditt arbete är att sträva efter kvalitet och effektivitet i alla led. Du kommer att ingå i ett team av försökstekniker som arbetar tätt tillsammans. Det är ett omväxlande jobb där varje dag är unik och utmaningarna är många.

Om dig

För att lyckas och trivas hos oss har du en lantbruksutbildning alternativt arbetslivserfarenhet inom växtodling. Du har datorvana samt erfarenhet och god kunskap av att framföra lantbruksmaskiner. Sprutcertifikat och B-körkort är ett krav för tjänsten, BE är önskvärt. Det är meriterande om du har kännedom om skadegörare och sjukdomar i växtodlingen. Om du har erfarenhet av maskinservice ser vi även det som ett plus.

Som person har du stort intresse av växtodling/lantbruk. Du är noggrann, engagerad och kvalitetsmedveten. Du har förmåga och trivs med att jobba både självständigt och tillsammans med andra. Självklart är du driven och gillar utmaningar.

Placeringsort: Borgeby utanför Lund.

Tjänsten inleds som en provanställning under 6 månader

Frågor om tjänsten? Ring oss gärna så berättar vi mer. Ulrika Dyrlund Martinsson, avdelningschef för Fältförsök, 010 - 476 20 31, ulrika.dyrlund-martinsson@hushallningssallskapet.se

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan redan nu då urval sker löpande.

Krav
  • Lantbruksutbildning eller arbetslivserfarenhet inom växtodling.
  • B-körkort och sprutcertifikat.
  • Datorvana.
  • Erfarenhet och god kunskap av att framföra lantbruksmaskiner
Meriterande
  • BE-körkort.
  • Kännedom om skadegörare och sjukdomar i växtodlingen.
  • Erfarenhet av maskinservice.
Mer info
Område Lomma
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Jordbruk & Fiske, Naturvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 juli 2022 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hushållningssällskapen är en del av Sveriges historia. Historien sträcker sig ända tillbaka till 1791, då landets första Hushållningssällskap etablerades på Gotland. När vi kom till för över två hundra år sen var det i ett annat Sverige, där lantbruket utgjorde grunden för hela nationens välstånd. Då, när svälten var en verklighet i många svenska hushåll, behövdes ny kunskap för en mer rationell livsmedelsproduktion. Vi fortsätter idag vara en viktig aktör som utvecklar det gröna näringslivet och för att hushålla med jordens resurser. Idag består Hushållningssällskapet av 15 fristående sällskap som verkar över hela landet (Hushållningssällskapet i Skåne är ett av dessa). Drygt 700 medarbetare sysslar med rådgivning, utbildning, forskning och fältförsök och vi har ca 30.000 medlemmar. Våra kunder finns inom lantbruk, skog, offentlig verksamhet och andra näringar, främst på landsbygden. Tillsammans erbjuder vi kunskap för landets framtid. Läs gärna mer om oss på https://hushallningssallskapet.se/