Teknisk Säljare till AWI Maskin AB i Arlöv

Teknisk Säljare till AWI Maskin AB i Arlöv

Om tjänsten

AWI Maskin AB verkar som representant i Norden för ett stort antal ledande företag inom Plast-, Gummi-, Förpacknings- och Järnvägsindustrin. De säljer och förmedlar enstaka maskiner såväl som kompletta processlinjer och kan genom sitt breda sortiment erbjuda sina kunder lösningar för de flesta ändamål. Sedan 1993 arbetar AWI Maskin AB med normer och rutiner i enlighet med ISO-9000. Naturligtvis ställs motsvarande krav på de företag de representerar.

Gummi och Plast är ett av AWI Maskins största affärssegment och söker nu en Teknisk Säljare som vill vara med och utveckla segmentet. Som Teknisk Säljare blir du del av sammansvetsat team som utgår ifrån nya kontorslokaler i Arlöv.

För att lyckas i arbetet bör du kunna göra tekniska analyser tillsammans med kunden och på ett effektivt sätt driva diskussionerna vidare till affär. I din roll kommer du arbeta fritt under ansvar och målet är att skapa långsiktiga relationer med existerande kunder, men också med nya kunder som du själv söker upp och tar den första kontakten med.

Arbetsuppgifter:
 • Frekvent besöka befintliga och potentiella kunder. Tjänsten innebär resor och kundbesök inom Norden och även besök hos utomnordiska leverantörer.
 • Sammanställa offerter och säljkalkyler.
 • Genomföra förhandling för att slutföra order.
 • Driva merförsäljning till befintliga kunder.
 • Medverka på mässor i och utanför Sverige.
 • Budgetarbete och marknadsplanering.
Din profil

Vi ser att du som sökande är en stabil lagspelare som är beredd att axla en ansvarsfull roll som innefattar att utveckla såväl kundrelationer som försäljning till både stora industrijättar och den mindre fabrikören.

Kanske jobbar du idag som exempelvis innesäljare med teknisk bakgrund men är redo att ta ett kraftfullt steg i karriären och bli en del av ett företag som vill satsa på dig? För att du ska få de rätta förutsättningarna och lyckas i din roll erbjuder företaget omfattande kompetensutveckling.

För att trivas med tjänsten behöver du vara positivt inställd till visst resande i tjänsten. Detta kan vara i exempelvis utbildningssyfte, leverantörsbesök eller närvarande på branschmässor. Det innebär att resorna kan sträcka sig över hela världen men kundbasen återfinns i huvudsak i de nordiska länderna.

Vi söker dig som:
 • Har några års erfarenhet inom teknisk försäljning, maskinförsäljning är högt meriterande.
 • Är driven, tekniskt kunnig och har ett stort försäljningsintresse.
 • Gärna har erfarenhet av visst ekonomiarbete såsom analys av månads- och halvårsbokslut.
 • Talar och skriver engelska och svenska flytande.
 • Har B-körkort och tillgång till bil.
Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan komplett med CV och personligt brev. I denna rekrytering samarbetar AWI Maskin med Arena Personal och frågor besvaras av ansvarig rekryterare Jonatan Spector på telefonnummer 070 992 71 76. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag.
Mer info
Område Lomma
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Arena Personal
Sista ansökningsdag 7 apr (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Arena Personal är en koncern i rekryterings- och bemanningsbranschen. Vår idé är att leverera rätt person, på rätt plats, till rätt pris och vid rätt tillfälle! Det unika ligger i vår inställning; vi hittar möjligheter där andra ser begränsningar. Ambition, engagemang och närhet är självklara egenskaper, men lägg där till en stor portion rutin och ett genuint ansvarstagande så har du ringat in oss