Underhålls- och Projektchef

Underhålls- och Projektchef

Letar du efter ditt nästa steg? Vi letar efter dig som vill ta utmaningen i att leda en underhållsorganisation med fokus på att bygga och skapa förutsättningar för förebyggande underhåll. I rollen som underhålls- och projektchef kommer du att jobba i nära samarbete med Platschef och kollegor i Ställdalen men också de andra bruken i Sverige och i världen. Är du en stark ledare, med tidigare erfarenheter inom byggande och förändringsarbete i en organisation där underhåll är en del av förutsättningen? Då vill vi få kontakt med dig!

Vi hoppas att du lockas av uppgifterna, kollegorna och att jobba i en mix av kulturer i ett internationellt men samtidigt lokalt perspektiv.

Arbetsuppgifter och ansvar
 • Driva ett aktivt underhållsarbete och säkerställa rätt kompetens och stöd till underhållsorganisationens medarbetare
 • Vara drivande och stärka avdelningens LEAN-arbete och ständiga förbättringar.
 • Kontinuerligt arbeta med hela brukets övergripande utveckling inom området underhåll
 • Tillsammans med kollegor och medarbetare driva och implementera initiativ enligt plan i syfte att modernisera och ständigt effektivisera underhållsarbetet
 • Driva projekt i syftet om att öka effektivitet, kapacitet och säkerhet inom hela bruket
 • Ansvara för ekonomiska och operativa mätetal inom ditt område
 • Bidra och delta i det övergripande strategiska arbetet som en del i ledningsgruppen
 • Ansvarar för framtagande och implementering av projekt vid större investeringar och processförbättringar över hela bruket.
För denna tjänst behöver du ha;
För att lyckas i rollen tror vi att du har en teknisk examen från antingen högskola eller universitet, alternativt arbetserfarenhet motsvarande utbildningskravet. Vi söker dig som har flera års erfarenhet av att leda underhållsorganisation, gärna inom processindustri. Du har tidigare varit framgångsrik i ledarrollen och drivit flera förbättringsprojekt. Du är van att rapportera och följa upp ditt arbete.
Vi fäster stor vikt vid att hitta en kollega med de rätta personliga egenskaperna. Du har ett starkt ledarskap som präglas av förmåga att få med dig dina medarbetare och kollegor. Vidare har du en förmåga att ta initiativ och beslut, samt att prioritera rätt i ett arbete med ständig utveckling och verksamhetsförbättring. Att du i grunden har ett tekniskt intresse ser vi som en självklarhet för tjänsten.

Vi kan erbjuda;
 • Ett givande och utmanande jobb med engagerade medarbetare och trevliga kollegor
 • Möjligheter att utvecklas i en internationell miljö i ett lokalt sammanhang
 • Vara delaktig i en spännande förändringsresa med ett uttalat fokus att få förebyggande underhåll på plats
Sök jobbet via: https://career5.successfactors.eu/sfcareer/jobreqcareer?jobId=2880&company=Ahlstrom

Svarstiden på ansökningar kan bli försenade på grund av semestertider.

För mer information om tjänsten, kontakta

Olof Nilsson, Platschef
Olof.nilsson@ahlstrom-munksjo.com
Mer info
Område Ljusnarsberg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ahlstrom-munksjo.com
Sista ansökningsdag 15 sept 2022 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ahlstrom-Munksjö i korthet Ahlstrom-Munksjö är en global ledare inom fiberbaserade material som levererar innovativa och hållbara kundlösningar. Vår mission är att utvidga fiberbaserade lösningars betydelse för en mer hållbar vardag. Vårt erbjudande omfattar filtermaterial, releasepapper, material för processer inom livsmedels- och dryckesindustrin, dekorpapper för laminatindustrin, baspapper för slippapper och tejp, elektrotekniskt isoleringspapper, glasfibermaterial, medicinska fibermaterial och lösningar för diagnostik samt ett utbud specialpapper för såväl industriella processer samt konsumentprodukter. Vår omsättning är cirka EUR 3,1 miljarder på årsbasis och antalet medarbetare är cirka 8000. Läs mer på www.ahlstrom-munksjo.com.