Hoppa till innehåll
Om tjänsten

Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi Projektledare som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv! Är det du? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället!

Din roll som Projektledare

Som projektledare kommer du att arbeta i en bred roll där du driver alltifrån mindre ärenden till stora projekt som pågår över längre tid. Du arbetar tätt med beredare, projektstöd och såklart våra tekniker ute i fält. Främst arbetar teamet mot Ellevio, med felavhjälpning, nyanslutningar, underhåll och projekt inom spänningsintervallet 0,4-20 kV.

Du kommer att utgå från något av Vattenfall Services kontor i Bollnäs eller Ljusdal, men tjänsteresor i Gävleborg och Dalarna förekommer.

Du kommer att:

 • Självgående ansvara för genomförande av projekt i enlighet med Vattenfall Services mål och riktlinjer.
 • Leda och ansvara för projekt under hela projektprocessen från planering och inköp, till driftsättning och överlämning.
 • Följa upp och säkerställa leverans i enlighet med fastställda kvalitets-, miljö-, ekonomi- och tidsramar.
 • Vara Vattenfall Services representant på byggmöten och i förhandlingar.
 • Säkerställa att regelverk och krav efterlevs.
 • Ansvara för att tekniker och underentreprenörer i projekten har en säker arbetsmiljö.

Din bakgrund

I rollen som projektledare ser vi som krav att du:

 • En avklarad gymnasial utbildning eller högre, gärna inom el, elkraft, teknik, ekonomi eller annat relevant område
 • Behärskar svenska väl i både tal och skrift
 • Datorvana (Office-paketet) samt vana av processtyrt arbete i ärendehanteringssystem
 • B-körkort, då resor förekommer i tjänsten

Det är även meriterande med:

 • Erfarenhet som underhållsledare eller projektledare
 • Kunskaper inom entreprenadjuridik
 • ESA, EBR, BAS P/U

För att lyckas i rollen ser vi att du självständigt och strukturerat kan driva dina projekt framåt. Du har god samarbetsförmåga med alla involverade i projektet, är serviceinriktad och har ett affärsmässigt tänk för att både kunna se de ekonomiska bitarna, men också hålla en god kundnöjdhet.


Mer information

Vi erbjuder
Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!

Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.

Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här: Dina kollegor - Vattenfall SE

Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!
Linkedin - Vattenfall Services Nordic AB
Instagram - Vattenfallservices

Placeringsort

Bollnäs, Ljusdal eller Mora med omnejd. Ange önskad placeringsort i din ansökan.

Kontakt

För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Johanna Sperling, 070-307 84 82. Vill du veta mer om tjänsten, kontakt affärsområdeschef Cecilia Geijer, 070-233 14 66.

Fackliga representanter för denna tjänst är Anders Sundqvist Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 10 december 2023! Urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Om oss

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

#Vattenfall


Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
23 jan. 2024 (53 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Fler jobb från samma arbetsgivare

Haninge
Organisation & ledning
Företagslogga
Värmdö
Teknik & Ingenjör
Företagslogga