Gruppchef till Nytida Öjebo AB

Gruppchef till Nytida Öjebo AB

Nu söker vi på Nytida Öjebo en Gruppchef. Vi erbjuder ledarskapsprogram och flera förmåner. Sök tjänsten senast 20200218 men vi rekryterar löpande så vänta inte med att ansöka.

Om Nytida Öjebo

I Nytida Öjebo ingår Öjebo och Freskapelles gruppbostäder med tillstånd LSS 9§9 och SoL 7.1.2. samt Trogens dagverksamhet med tillstånd LSS 9§10.

Då vår nuvarande gruppchef för Öjebo och Freskapelles gruppbostäder är med och ,öppnar upp vårt nya boende Garvarvägen i Ljusdal, så söker vi nu en ny gruppchef till Öjebo och Freskapelle, samt Trogens dagverksamhet.

Öjebo och Freskapelles boende riktar sig till personer med Neuropsykiatrisk fuktionsnedsättning samt utvecklingstörning. Här bor man i egen lägenhet, med tillgång till gemensamhetsutrymmen. Det stöd som erbjuds utgår dels från den beställning biståndshandläggaren formulerat, dels från den boendes egna önskemål och förmågor, då genomförandeplanen formuleras tillsammans med denne.

Trogens dagverksamhet har tillstånd för 20 platser enligt LSS 9§10. I dagläget är 10 platser belagda med kunder från våra boenden samt någon extern placering. Planen är attTrogens kommer utökas då Garvarvägen öppnar.

Det är mycket viktigt att du som söker tjänsten har ett stort intresse/engageman och hjärta för vår målgrupp, då vi vill ha en hög kvalité i vår omvårdnad och vara bra på det vi gör.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap. Det här finns hos oss:
  • Kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Ledarskapsprogram för samtliga chefer
  • Förmånsportal med rabatter och förmåner
  • Coachande och stöttande chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Friskvårdsbidrag och skobidrag
Vi har även kollektivavtal, tjänstepension och försäkringar.

Om rollen

Som gruppchef jobbar du både i verksamheten och administrativt. Det innebär att du är dina medarbetares förebild och via ditt starka engagemang, skapar du varje dag ett gott arbetsklimat i gruppen. Du ger förutsättningar för din arbetsgrupp att bibehålla goda relationer med verksamhetens kunder och anhöriga. Detta genom att vara närvarande och stötta, svara på frågor, leda, ge feedback och bekräfta dina medarbetare i vardagen. Du har personal- och planeringsansvar för din arbetsgrupp och är delaktig i att utveckla och kvalitetssäkra verksamheten i enlighet med Nytidas pedagogiska ramverk. Som Gruppchef rapporterar du till verksamhetschef.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi utbildar därför samtliga chefer via vår egen utbildningsavdelning Läras ledarprogram. Vi vill ha ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare.

Det är självklart att du som gruppchef lever våra värderingar:
Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande. Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder. Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss. Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Din erfarenhet och kunskap
Du har relevant utbildning inom omsorg och har arbetat några år inom verksamhetsområdet och har god kännedom om målgruppen. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av olika former av kognitivt stöd och lågaffektivt bemötande.

Du har en tydlig ledarpersonlighet och tycker om att få personer i din grupp att växa och utvecklas i sin yrkesroll. Möjligen har du erfarenhet från arbetsledande funktion i tidigare tjänst. Som person är du självständig, prestigelös och samarbetsvillig. Du har viljan och förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du är initiativrik och lyhörd för vårdtagarens behov och känner en naturlig respekt för andra människor.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Övrigt
Anställningsform: Provanställning 6 månader
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: 200501
Sista ansökningsdag: 200218
För mer information kontakta:

Verksamhetschef. Erika Lindqvist 070-1665828, erika.lindqvist@nytida.se

Enhetschef Veronica Larsson 070-1665824, veronica.larsson@nytida.se

Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, Mobil: 076-6217721 Mail: vision@ambea.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Område Ljusdal
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 18 feb 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Våra 8 500 medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. Läs mer på nytida.se