Ekonomichef till Ljusdals kommun

Ekonomichef till Ljusdals kommun

Beskrivning

Som Ekonomichef hos Ljusdals kommun ansvarar du för kommunens ekonomienhet och inköpsenhet.

Ekonomienheten består av tolv medarbetare, tillsammans med dina medarbetare är ditt uppdrag att:
  • leda, planera, fördela och följa upp arbetet inom ekonomifunktionen
  • ansvara för kommunens planering och uppföljning gällande budgetering, prognoser, ekonomisk rapportering och årsredovisning
  • vara föredragande för kommunfullmäktige och kommunstyrelsen avseende ekonomifrågor
  • driva frågor avseende ekonomistyrning och redovisning på strategisk och ledande nivå och tillse att chefer i organisationen får bra förutsättningar i sitt arbete med budget och uppföljning
Inköpsenheten består av en inköpssamordnare, två upphandlare och en skoglig förvaltare. Tillsammans med dina medarbetare ansvarar du för kommunens inköp och upphandlingsverksamhet i nära samarbete med övriga kommuner i Hälsingland. Det kan vara allt från stora avtal gällande projekt och entreprenader till löpande inköp av förnödenheter och förbrukningsmaterial. Du kommer också vara ett stöd till verksamheten i frågor som rör behovsplanering, avrop, upphandlingar och andra liknande frågor.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen inom ekonomi samt flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete där du arbetat brett med olika ekonomiprocesser. Du har goda ledaregenskaper och tidigare erfarenhet från ledande befattning. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd verksamhet. För rollen krävs att du obehindrat kommunicerar på svenska i tal och skrift.

Stor vikt kommer läggas på dina personliga egenskaper då vi söker Rätt person för jobbet. Vi ser gärna att du har/är:
  • strukturerad, noggrann och initiativrik
  • strategisk och analytisk med förmåga att fokusera på helheten
  • lätt för att arbeta såväl i grupp som självständigt
  • ordningsam och flexibel
  • god kommunikationsförmåga både i tal och skrift
  • god pedagogisk förmåga och kan förmedla ett ekonomiskt budskap
Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad

Heltid

Arbetstid och lön

Dagtid/Fast lön

Övrig information

Sista ansökningsdag 2021-01-29

När du skickar din ansökan till denna tjänst blir det en allmän handling som kan begäras ut enligt offentlighetsprincipen.

Urvalsarbetet kommer att ske löpande varför du bör göra din ansökan snarast möjligt. Ansökan till tjänsten sker genom att du registrerar CV och ett personligt brev på www.onepartnergroup.se. Välkommen med din ansökan!

Vi samarbetar med OnePartnerGroup Hälsingland i denna rekrytering och hänvisar samtliga frågor gällande kvalifikationer etc. till Oscar Jonsson 072-142 88 25 eller Jessica Larsson 072-142 85 67. Tillsättning sker efter överenskommelse.
Mer info
Område Ljusdal
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 jan 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ljusdals kommun är belägen i den nordvästra delen av det vackra Hälsingland. De största orterna i kommunen är Ljusdal, Järvsö och Färila. I vår kommun är det nära till allt som hör till livets goda, ett rikt kulturliv och en mångfald av aktiviteter och sevärdheter! För dig som är naturintresserad finns oändliga möjligheter till upplevelser utöver det vanliga.

Tillsammans arbetar vi i kommunen med allt som är viktigt i våra kommuninvånares vardag. I Ljusdals kommun har 1700 medarbetare Sveriges viktigaste jobb när vi servar våra 19 000 invånare. Är du den som vill berika oss med dina kunskaper, ditt engagemang och din personlighet?