Teknisk dokumenterare/konstruktör

Teknisk dokumenterare/konstruktör

Verksamheten är inne i en spännande fas där hänsyn till miljön och digitalisering har en central plats i vårt utvecklingsarbete för att skapa en hållbar framtid. Vi söker nu en teknisk dokumenterare/konstruktör som vill vara en del av det arbetet!

Om tjänsten
Som teknisk dokumenterare/konstruktör deltar du i hela processen från idé till färdig produkt. Du ingår i vår utvecklingsavdelning och får en nyckelroll när det gäller att systematisera och utveckla vår tekniska dokumentation, som går ut till våra återförsäljare, påbyggare, serviceverkstäder och slutkunder över hela världen samt används internt.

I arbetet ingår planering av dokumentationsbehov, planering av din egen vardag i projektarbetet samt underhållsarbete på befintlig dokumentation. Du skapar och strukturerar monteringsanvisningar, produktkataloger och manualer och kommer även att delta i projekt samt medverka i konstruktionslösningar för våra produkter. Det kan dessutom bli aktuellt att medverka på de mässor som vi deltar i. Du har ett nära samarbete med våra övriga avdelningar, såsom produktionsteknik, produktion, marknad och teknisk service.

Om dig
Vi söker dig som har erfarenhet av en liknande roll. Du ritar och konstruerar obehindrat i CAD-program och kan skapa teknisk dokumentation i Adobe Creative Suite eller motsvarade program. Har du erfarenhet av affärssystemet Monitor ser vi det som meriterande. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift, har du även kunskaper i andra språk, framförallt tyska, är det meriterande.

Som person är du driven, engagerad och tar gärna egna initiativ. Du har ett systematiskt och välplanerat arbetssätt och att jobba mot deadlines är något som driver dig. Då du ofta arbetar och kommunicerar med andra ser vi att du har god samarbetsförmåga och har lätt för att lyssna och förmedla budskap, men du är också bekväm med att jobba självständigt.

Vi månar om våra medarbetare
En informell och lättsam samtalston genomsyrar hela företaget. Vi erbjuder en trygg och säker arbetsmiljö. På betald arbetstid får alla anställda en timmes ledarledd friskvård i veckan i vår träningsanläggning inom fabriksområdet.

Övrig information
Tjänsten är på heltid, tillsvidare med placering i Färila.

Besök gärna vår hemsida för mer information om oss. Har du fler funderingar är du välkommen att kontakta platschef Lina Bylund, 0651-17509 eller produktutvecklingschef Roger Larsson, 0651-17543.

Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, skicka därför in din ansökan redan idag, dock senast 8 december 2019.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Ljusdal
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Teknisk skribent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.exte.se/
Sista ansökningsdag 4 jan 2020 (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ExTe är världens ledande tillverkare och leverantör av timmerbankar och automatiska spännare. Vi levererar produkter till virkesåkare i alla länder med krav på trafiksäkerhet, bra arbetsmiljö och rationella transporter. Vår produktutveckling har skapat normer i många länder för hur trafiksäker lastförankring ska vara konstruerad. Vi väljer systematiskt konstruktions- och produktionslösningar som ger maximal säkerhet i funktionen. Att våga tänka i nya banor och se nya lösningar för våra kunder är en del av själen i ExTe.