Försäljningschef till Byggfakta Group

Försäljningschef till Byggfakta Group

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu en Försäljningschef som ska leda och utveckla vår säljorganisation och tillsammans med teamet driva och öka försäljningen på både nya och befintliga kunder.

Som Försäljningschef kommer du ansvara för att driva och utveckla Byggfaktas försäljning inom affärsområdet Projekt. Du kommer lägga stort fokus på att säkerställa leveranser mot uppsatta verksamhetsmål samt identifiera och att utveckla strukturer och arbetsrutiner för att skapa en ökad tillväxt för bolaget.

Detta är en nyckelposition för vårt företag i den tillväxtresa vi påbörjat.
Du ansvarar för närmare 40 medarbetare fördelade på fyra team; New sales, Account managers, Key account managers och Customer service. I affärsområdet finns också 3 teamledare. Du har personal-, verksamhets- och budgetansvar och säkerställer så att dina medarbetare har rätt förutsättningar för sina uppdrag. Din roll kommer här att handla om att förfina befintliga och utveckla nya metoder i att coacha, utbilda och utveckla säljarna i sitt affärsmannaskap.

Som Försäljningschef kommer du kontinuerligt att jobba med försäljnings- och kundutveckling, analys av marknaden samt utveckling av affärsområdets marknadsbearbetning. I rollen krävs din närvaro hos säljorganisationen som är fördelad på kontoren i Ljusdal och Hudiksvall. Rollen innebär resor i tjänsten.

Din profil

För att lyckas i rollen som Försäljningschef hos oss har du mycket god insikt i och erfarenhet av tjänsteförsäljning. Du har minst 5 års dokumenterad ledarerfarenhet där du har arbetat med B2B försäljning och framgångsrikt utvecklat organisationer i sitt arbete med försäljning och affärsmässighet. Du har ett tydligt affärsfokus och är van vid att hantera ett chefsansvar på denna nivå.

Som person är du diplomatisk och kan möta organisationen på ett lyhört och involverande sätt, samtidigt som du är en stor inspirationskraft i vår försäljning. Att kunna driva igenom beslut och stå stadigt när det behövs är en viktig egenskap i den här rollen.
Du är även en duktig förhandlare och har erfarenhet av att genomföra komplexa förhandlingar och upprätta avtal med stora och mellanstora organisationer.

Din attityd som Försäljningschef präglas av affärsutveckling, tillväxt och laganda och du ser din roll som naturligt inspiratorisk och vägledande för din omgivning.

Vi är branschledande och den positionen vill vi försvara genom högt affärsfokus och långsiktiga kundrelationer, där vi bryr oss om både våra kunder och även våra kunders kunder. Vill du vara med och utveckla vår försäljning framåt och verka i en driven miljö med hungriga medarbetare? Sök då rollen som Försäljningschef på Byggfakta!

Ansökan

Byggfakta samarbetar med Clockwork Bemanning & Rekrytering AB.
Frågor om tjänsten hänvisas till ansvarig rekryteringskonsult Olof Westling på olof.westling@clwork.se
Pga semestertider så har vi längre ansökningstid i denna process.
Sök tjänsten på www.clockworkpersonal.se senast 8 augusti
Mer info
Kontaktperson Olof Westling
Telefon 073-3512734
Område Ljusdal
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 aug 2021 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Byggfakta Group är en lönsam och expansiv koncern med verksamhet i hela Norden samt i Portugal, Spanien, Italien, England, Schweiz, Tjeckien, Slovakien, Canada och Australien. Vi omsätter över 1,5 miljarder SEK, har närmare 1 000 anställda och vill bli ännu fler!

I koncernen ingår Byggfakta Sverige med ca 150 anställda. Vi förädlar och säljer händelsebaserade informationstjänster inom bygg- och fastighet och söker nu en Försäljningschef.

Läs mer om oss på www.byggfakta.se