Hoppa till innehåll
Utvecklingscentrum för Servicetekniker logotyp

Utbildningsledare för Yrkeshögskoleutbildning

Utbildningsledare för Yrkeshögskoleutbildningen "Servicetekniker i fält - mobila arbetsmaskiner"

Som Utbildningsledare erbjuder vi en mångsidig roll där du aktivt stödjer och vägleder våra studenter under utbildningen samt inför deras inträde i arbetslivet. Du har det övergripande ansvaret för utbildningens framgång och verksamhet. Du planerar, leder och samordnar den dagliga verksamheten samt det operativa arbetet och säkerställer att fastställda kvalitetsrutiner och mål uppnås. Inom uppsatta ramar har du stor frihet att påverka utformningen av din arbetsdag och du uppmuntras att ständigt förbättra utbildningsverksamheten för att skapa en framgångsrik utbildningsmiljö.

I rollen ingår många kontaktytor där samarbete med branschföretag och arbetsgivare är en viktig del av arbetet för att främja praktikplatser och anställningsmöjligheter för studenterna.

Dina arbetsuppgifter
 • Övergripande ansvar för utbildningens kvalitet och verksamhet.
 • Planering, organisation och kontroll av den dagliga verksamheten för att säkerställa att utbildningen håller hög kvalitet och uppfyller utbildningens syfte och krav.
 • Leda och samordna utbildningens operativa arbete och säkerställa att utbildningen bedrivs effektivt i enlighet med mål och fastställda kvalitetsrutiner.
 • Samordning och administration av arbetet i utbildningens ledningsgrupp utifrån fastställda rutiner.
 • Upprätthålla och etablera samarbeten med branschföretag och arbetsgivare för att skapa goda förutsättningar för de studerandes praktikplatser och anställningsmöjligheter efter avslutad utbildning.
 • Kontroll av undervisningens kvalitet genom utvärderingar och kontinuerligt förbättringsarbete.
 • Hantering av budget och resurser samt ansvar för marknadsföring och rekrytering av studerande.
 • Ansvar för arbetsmiljön för både studerande och medarbetare.
 • Samverkan med YH-avdelningen på Tekniska Högskolan i Jönköping som är utbildningsanordnare för utbildningen.
Vi letar efter dig, som har:
 • Stark organisatorisk talang med förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt.
 • Erfarenhet av att arbeta inom utbildningssektorn och dokumenterad kunskap om pedagogiska metoder.
 • Ledarerfarenhet och förmåga att motivera och leda studerande och personal.
 • Kommunikativ kompetens och väl utvecklad samarbetsförmåga med olika intressenter.
 • Erfarenhet av marknadsföringsarbete och kunskap om sociala medier.
 • Eftersom resor i tjänsten kan förekomma är B-körkort ett krav.
En merit är om du har:
 • Erfarenhet från yrkeshögskoleverksamhet och/eller andra utbildningssystem som utbildare eller i annan relevant/jämförbar roll.
 • Erfarenhet av budgethantering och resursallokering.
 • Arbetat inom området och har intresse för teknik och maskinteknik.
 • Relevant kunskap inom teknik, maskinteknik eller relaterade områden.
Om oss

Utvecklingscentrum för Servicetekniker utbildar fältservicetekniker och erbjuder sedan 2004 en högkvalitativ utbildning inom tunga fordon såsom truckar, entreprenadmaskiner, skogsmaskiner, hjullastare, lantbruksmaskiner, borriggar och väganläggningsmaskiner. Inriktningen på utbildningen styrs av framtidens behov och är utformad tillsammans med branschens ledande företag som också återfinns i utbildningens ledningsgrupp.

Yrkesutbildningen är på heltid i samverkan med Tekniska Högskolan i Jönköping och ger eleverna fördjupade kunskaper i bland annat maskinteknik, ellära, elektronik, digitalteknik och multiplexteknik. Varje termin förläggs sex veckors LIA (Lärande i Arbete) på ett företag i branschen. I utbildningen ingår också truckförarutbildning samt möjlighet att ta C1-körkort.

Vi erbjuder ett spännande och intressant arbete med många kontaktytor där du får ett stort inflytande över utformningen idag och den framtida utvecklingen av utbildningen. Vill du vara med och skapa nästa generations servicetekniker och brinner du för utbildning, teknik och unga vuxna så är detta arbetet för dig.

Välkommen med din ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Skicka din ansökan med CV till peter.dittlau@linde-mh.se.

Om du vill veta mer om jobbet så kontakta Peter Dittlau, 0703-312812.
Mer info
Kontaktperson
Peter Dittlau
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
24 sep. 2023 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Utvecklingscentrum för Servicetekniker utbildar fältservicetekniker och erbjuder sedan 2004 en högkvalitativ utbildning inom tunga fordon såsom truckar, entreprenadmaskiner, skogsmaskiner, hjullastare, lantbruksmaskiner, borriggar och väganläggningsmaskiner. Inriktningen på utbildningen styrs av framtidens behov och är utformad tillsammans med branschens ledande företag som också återfinns i utbildningens ledningsgrupp.

Liknande jobb