Sundströms Safety AB - IT-CONTROLLER

Sundströms Safety AB - IT-CONTROLLER

Vill du driva och leda utvecklingen av Sundströms IT-plattform?

Nu söker Sundström Safety en operativ IT-Controller till huvudkontoret i Lagan. Du får både ansvaret och möjligheten att kartlägga, utveckla och förädla företagets IT-miljö. Du kommer till stor del att arbeta i projektform tillsammans med andra funktioner på företaget med målet att optimera verksamheten digitalt. Då Sundström Safety är i en spännande tillväxtfas på en global marknad, räknar bolaget med en kontinuerlig utveckling av IT med syftet att upprätthålla och skapa både en trygg och säker digital miljö, men lika mycket att den är nytänkande och effektiv.

Du erbjuds en arbetsmiljö som främjar egna initiativ och nya idéer. Du kommer till en vital arbetsplats med moderna kontorslokaler. Rollen är både spetsig i vissa avseenden, men också bred i andra. Du agerar både "hands on" och långsiktigt strategiskt i din vardag och blir en viktig del i företagets fortsatta framgång.

Arbetsuppgifter
 • Driva utvecklingen och säkerställa företagets totala IT-plattform
 • Kartlägga behov och driva IT-relaterade projekt
 • Verka för god allmän IT-standard och IT-miljö
 • Agera stöd och bollplank för organisationen
 • Samverka och koordinera arbetet med externa samarbetspartners inom IT (drift, support, hårdvara och säkerhet)
 • Tillsammans med CFO upprätta en årlig handlingsplan och budget
 • Ansvarar för systematisk dokumentation av företagets IT-processer
 • Inköpsansvarig inom IT
Vi söker dig med
 • Några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller roll, gärna med eftergymnasial utbildning
 • Kunskaper om olika IT-relaterade verksamhetsstöd och affärssystem
 • Som med enkelhet hanterar svenska och engelska i tal och skrift. Kunskaper i andra språk är meriterande.
Som person är du tekniskt intresserad och uppdaterad inom IT-utveckling. Du är kommunikativ med en pedagogisk förmåga och trivs i en prestigelös och hjälpsam arbetsmiljö. Du har en positiv inställning, vågar ta initiativ och har lätt för att samarbeta med andra. Din framgång ligger i en god analytisk förmåga med en vilja att driva projekt i mål.

I denna rekryteringen samarbetar Sundströms Safety AB med Finnveden Säljkraft AB. Ansvarig rekryterare är Johan Sandahl, 0370-302501. Ansök på www.finnvedensaljkraft.se
Mer info
Kontaktperson Johan Sandahl
Telefon 0370-30 25 01
Område Ljungby
Yrkesroll Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Finnveden Säljkraft AB
Sista ansökningsdag 23 aug 2020 (47 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundström Safety AB bildades 1926 och är en välrenommerad och framgångsrik leverantör av högkvalitativa andningsskydd. Företaget är familjeägt och verksamheten omfattar utveckling, tillverkning samt försäljning av produkterna. Verksamheten omsätter ca 400 Mkr och produkterna marknadsförs och säljs i ett 30-tal länder genom väl etablerade samarbeten med distributörer.

Produkterna tillverkas i vår moderna produktionsanläggning i Lagan (Ljungby kommun). Sundström har idag drygt 150 medarbetare. Majoriteten av de anställda arbetar i Lagan, men säljorganisation finns i Europa, Asien och USA. Läs mer på www.srsafety.se