Sundström Safety AB - IT-SAMORDNARE

Sundström Safety AB - IT-SAMORDNARE

Efterfrågan av våra andningsskydd i världsklass fortsätter att öka!


Vill du ingå i ett team som representerar ett av branschens starkaste varumärken?

Vill du vara med och sätta din prägel på en ny spännande roll?

Ligger din yrkespassion inom IT-området?

- Då har vi utmaningen för dig!


Sundström Safety har haft en stadig tillväxt med god lönsamhet under flera år. Vi ser fortsatt en mycket positiv utveckling och i samband med detta vill vi lägga mer fokus mot vår IT-miljö som blir allt mer komplex och viktig för oss. Då rollen är ny kommer du få stora möjligheter att forma och sätta din prägel på det långsiktiga innehållet.

Du samarbetar tvärfunktionellt med flera avdelningar och blir länken mellan IT-miljön och användarna. Vår digitala plattform och IT-drift är lokaliserad hos en av våra IT-leverantörer och du blir en central samordnare gentemot dem. Du kommer att driva det operativa IT-arbetet tillsammans med våra leverantörer och samarbeta tätt runt det och strategiska IT-arbetet.

Det övergripnade innehållet i tjänsten har vi sammanfattat som följer;
  • Verka för en allmänn god IT-kompentens hos våra medarbetare
  • Kontakt/samordningsansvarig gentemot IT-leverantörer
  • Ansvara för inköp av hårdvaror och annan IT-utrustning
  • Aktivt medverka till förbättringar av IT-miljön
  • Arbeta med och utveckla företagets Informationsportal Sharepoint
  • Ta fram instruktioner kopplade till företagets IT-verktyg
  • Ansvar för att företagets IT-processer hålls dokumenterade
  • Stötta i IT-säkerhetsfrågor
  • Hålla utbildningar internt
Vi arbetar i ett ansvarstagande, öppet och kreativt klimat där kunnande, förtroende och effektivisering är viktiga moment. Du rapporterar till VD.

Vem är du?

Vi söker dig som har din yrkespassion inom IT-området och dess utveckling. Har du en högskoleutbildning med inriktning IT är det en fördel och du bör ha arbetat i en liknande tjänst tidigare. Då en stor del av arbetet innebär kontakter med våra samarbetspartners men också med våra medarbetare ser vi att du har en mycket god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och flexibel.

Du är engagerad och van att ta egna initiativ i en ansvarsfull och drivande roll. Du arbetar strukturerat på ett effektivt sätt då rollen kräver ganska stor portion av självständighet. Du har en god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt, på såväl svenska som engelska.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar Sundström Safety AB med Finnveden Säljkraft AB. Ansvarig rekryterare är Anna Andersson 072-549 03 00. Ansök gärna snarast på www.finnvedensaljkraft.se.
Mer info
Kontaktperson Workbuster
Email Mejla Workbuster
Område Ljungby
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Finnveden Säljkraft AB
Sista ansökningsdag 20 aug (63 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundström Safety AB bildades 1926 och är en välrenommerad och framgångsrik leverantör av högkvalitativa andningsskydd. Företaget är familjeägt och verksamheten omfattar utveckling, tillverkning samt försäljning av produkterna. Verksamheten omsätter ca 240 Mkr och produkterna marknadsförs och säljs i ett 30-tal länder genom väl etablerade samarbeten med distributörer.

Produkterna tillverkas i vår moderna produktionsanläggning i Lagan (Ljungby kommun). Sundström har idag drygt 115 medarbetare. Majoriteten av de anställda arbetar i Lagan, men säljorganisation finns i Europa, Asien och USA. Läs mer på www.srsafety.se