Avdelningschef till medicinmottagningen i Ljungby

Avdelningschef till medicinmottagningen i Ljungby

Om arbetsplatsen
Ljungby lasarett är det lilla sjukhuset med den familjära stämningen. Här bedrivs akutsjukvård under dygnets alla timmar.

På medicinkliniken i Ljungby är vi cirka 150 medarbetare som arbetar tillsammans för patienternas bästa. Vi har den lilla klinikens fördelar med korta beslutsvägar och stora möjligheter att påverka vår arbetsvardag. Vi som jobbar här är stolta över vår klinik! Vi har en fin gemenskap där vi trivs tillsammans och jobbar över avdelningsgränserna.

Till medicinmottagningen söker vi nu en avdelningschef. Medicinmottagningen är öppen varje vardag för patienter som behöver vård, undersökning och behandling. Här görs planerade besök inom olika specialiteter hos läkare eller sjuksköterska. På mottagningen finns även medicinsk fotsjukvård, bentäthetsmottagning och fysiologiskt laboratorium. Som avdelningschef är du närmsta chef för medicinmottagningens sjuksköterskor, undersköterskor, biomedicinska analytiker och fotvårdsspecialister.

Region Kronobergs chefer är modiga och motiverade ledare. I din ledarroll har du förmågan att se till helheten och skapa förståelse genom att förmedla sammanhanget. Du vill utveckla din verksamhet, dina medarbetare och ditt eget ledarskap. Du är tillgänglig, har ett coachande förhållningssätt och har tillit till dina medarbetare. I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen Ett gott liv i ett livskraftigt län.

Arbetsuppgifter
Din uppgift är att strategiskt leda och utveckla verksamheten och dess medarbetare mot uppsatta mål. Som avdelningschef på medicinmottagningen coachar du dina medarbetare i deras dagliga arbete och tillvaratar deras engagemang, styrkor och utvecklingsbehov i förhållande till uppdraget. Du följer upp hur arbetet går framåt gentemot enhetens mål och samordnar resurser utifrån det. Du har det övergripande ansvaret vilket innefattar arbetsmiljö, personalansvar och ekonomi för cirka 25 medarbetare. Som avdelningschef ingår du även i medicinklinikens ledningsgrupp.

Dina medarbetare är erfarna, professionella och engagerade i sina arbetsuppgifter. Som chef behöver du ha förmåga att bygga förtroende och skapa relationer. Du strävar efter att uppvisa ett kommunikativt ledarskap som präglas av dialog, tydlighet och närvaro.

Du är en förebild i det dagliga arbetet och främjar en kultur som stödjer Region Kronobergs värdegrund; respekt för människan.

Vi erbjuder dig:
- En stor möjlighet att påverka, utveckla och driva verksamheten framåt
- Interna och externa chefsutbildningar
- Ett omfattande introduktionsprogram för dig som ny chef i Region Kronoberg


Kvalifikationer
Som avdelningschef söker vi dig som:

- Ser till helheten och tar hänsyn till övergripande aspekter i prioriteringar.
- Följer upp hur arbetet går framåt gentemot enhetens mål och samordnar resurser utifrån det.
- Förhåller sig till andra på ett öppet och accepterande sätt.
- Förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt.

Vi söker dig som har sjukvårdsbakgrund. Tidigare erfarenhet av att ha varit chef är meriterande.

Vi tillämpar personlighets- och problemlösningstest som underlag till urvalet, som tillsammans med CV avgör vilka som går vidare i processen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Bor du inte i Kronobergs län - Inga problem. Region Kronoberg erbjuder Inflyttarservice för nyrekryterade kandidater som flyttar in till länet.
Mer info
Kontaktperson Carina Nilsson
Telefon 0372-58 53 50
Område Ljungby
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionkronoberg.se/jobb-och-utbildning/region-kronoberg-som-arbetsgivare/inflyttarservice
Sista ansökningsdag 20 maj 2021 (7 dagar kvar)