Projektledare till tekniska förvaltningen

Projektledare till tekniska förvaltningen

Om arbetsplatsen
Ljungby kommuns värdegrund är; "Vi är öppna, vi är framåt och vi vill". Det betyder att vi håller vad vi lovar, löser problem tillsammans, är modiga och kreativa och har service i fokus. I vår kommun känner vi arbetsglädje, trivsel och trygghet. Mångfald och lika villkor är viktigt för oss. Vi är ca 2 900 kompetenta och engagerade medarbetare och vi välkomnar olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger stora möjligheter till utveckling. Hos oss är balans i livet viktigt! Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete med familj och fritid, därför tillämpar vi flextid i de verksamheter där det tillåter. Vi har generöst med semester och möjlighet till semesterväxling, subventionerat årskort med Länstrafiken, friskvårdsbidrag och mycket annat. Som medarbetare har du gratis medlemskap i personalklubben, vilket ger möjlighet till gratis träning och bad vid närliggande träningsanläggning och äventyrsbad, samt möjlighet att delta i andra aktiviteter. Kommunen växer med vår vision "I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans, 35 000 invånare år 2035" och vi vill ha med dig på den resan. Vill du vara med? Vi har Sveriges viktigaste jobb och ett av dem kan nu bli ditt. Besök oss gärna på www.ljungby.se/jobb Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och forma framtidens Ljungby? Vill du ha ett omväxlande arbete med mycket kontakter? Som projektledare hos oss kommer du att vara en central nyckelperson där du får möjligheten att arbeta med helheten i olika projekt. För att trivas hos oss tror vi att du är en självgående, strukturerad och drivande projektledare som gillar utmaningar där kreativitet och problemlösning är viktiga ingredienser. På tekniska förvaltningen arbetar vi med projekt i varierande storlek, komplexitet och karaktär, allt från mindre uppdrag på några månader till större projekt som sträcker sig över flera år och där flera parter är inblandade samtidigt. Uppdragen innefattar många gånger både VA och mark men även park- och grönytor är vanligt förekommande inslag. Förvaltningens olika verksamheter initierar projekten som till största delen består av nyexploateringar och förändringar av befintliga anläggningar men kan även vara av intern utredningskaraktär. Du ansvarar för den övergripande projektplaneringen, projektleder egna resurser och har hand om projektetens ekonomiska redovisning. I arbetsuppgifterna ingår att vara delaktig vid upphandling, att vara ombud för beställare mot konsulter och entreprenörer samt samordning och rapportering till projektbeställare och den politiska organisationen och är kommunens representant både intern och extern. Detta innebär många kontakter som ställer krav på en bra och tydlig kommunikationsförmåga. Det är viktigt för oss att främja samverkan och att hålla en god medborgardialog kring våra projekt.

Kvalifikationer
Vi tror att du som söker är projektledare eller högskoleutbildad ingenjör eller har erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du är civilingenjör inom väg och vatten eller har erfarenhet av projektledning inom anläggningsbranschen. Det är ett krav att du är införstådd med de olika moment ett projekt innefattar och har grundläggande orientering i ekonomi. Yrkeserfarenhet inom projektledning så som entreprenadverksamhet inom bygg och anläggning, infrastruktur för väg och vatten och VA-utbyggnad inom kommunalteknisk verksamhet eller den privata sektorn är meriterande. I din roll har du många olika personkontakter både interna och externa. För att lyckas i rollen kräver det att du är bra på att bygga nätverk, upprätthålla goda relationer samt är en god kommunikatör. Du behärskar god svenska och uttrycker dig klart och tydligt i både tal och skrift. Andra egenskaper som det kommer att läggas stor vikt vid är att du arbetar strukturerat samt har förmågan att driva uppdrag självständigt. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Övrigt
Du söker tjänsten via Offentliga Jobb. Betyg och intyg behöver inte bifogas ansökan utan tas med vid en eventuell intervju. Ljungby kommun erbjuder In- och medflyttarservice. Det vill säga ett antal tjänster som ska göra det lättare att byta livsmiljö och flytta till vår kommun. Maila inflyttarservice@ljungby.se om du vill veta mer om vad vi kan hjälpa dig med i samband med en flytt till Ljungby kommun. I Ljungby kommun tillämpar vi rökfri arbetstid. Kommunen tar ansvar för hela rekryteringen och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonssäljare.
Mer info
Kontaktperson Mattias Sjögren
Telefon 0733-73 93 05
Område Ljungby
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 sept 2022 (63 dagar kvar)